Catechese

Een levend geloof vraagt om zich te voeden, te groeien en te versterken opdat Gods Woord wordt gehoord in zowel woord als geconcretiseerd in daden van barmhartigheid. Hiertoe dient de catechese om geloof te ontdekken, te leren en te verdiepen.

De catechese in de H. Nicolaasparochie krijgt vorm in het gevarieerde programma van het Katholiek Geloofscentrum.
In dit programma worden ook een à twee complete cursussen van meerdere bijeenkomsten opgenomen zoals de Alpha-cursus, van Genesis tot Jezus, In het spoor van Jezus, etc.

Cursus 2020-2021

Voor het seizoen 2020-2021 betreft dit de cursus ‘In het spoor van Jezus’. In deze cursus maken we een bijbelse ontdekkingstocht van waaruit de apostelen als eerste volgelingen van de weg van Jezus de boodschap van het Evangelie verspreiden. We zoemen in op de hoogtepunten van het kerkelijk jaar, de zeven sacramenten, de geloofsbelijdenis, de Tien Geboden en de sociale leer van de Katholieke Kerk.

Deze cursus start in januari 2021 en beslaat zeven bijeenkomsten in de avond. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Cursusleiders zijn de leden van het pastoraal team in samenwerking met Mw. J. Paap. Exacte data en overige bijzonderheden zullen t.z.t. bekend worden gemaakt door het Geloofscentrum. Houdt u hiervoor de Activiteitenagenda in de gaten.
Indien u interesse heeft, kunt u zich nu al aanmelden via geloofscentrum@hnpz.nl