Rozenkrans bidden

Meebidden kan via Kerkomroep

Lange traditie

Het rozenkransgebed heeft in onze parochie al een lange traditie. Aan de vraag van Maria in Fatima om de rozenkrans te bidden werd in het bijzonder in de winter van 1944-1945 gehoor gegeven. Het Fatima beeld en glas-in-lood raam in het Maria portaal van de Nicolaaskerk getuigen van de ontvangen zorg en liefdevolle antwoord op dit gebed.

De Rozenkrans

De rozenkrans is een prachtig meditatief gebed. We overwegen het leven van Jezus en Maria op het ritme van het Onze Vader, Wees Gegroet en Eer aan de Vader. Een echte klassieker. Afwisselend bidden we de Blijde Geheimen, Geheimen van het Licht, Droevige Geheimen en Glorievolle Geheimen. Maria, Moeder van altijddurende Bijstand, zal onze gebeden horen en verhoren.

Kerkomroep

Het rozenkransgebed wordt vanaf 1 oktober 2020 ook weer dagelijks gebeden in de Nicolaaskerk en uitgezonden via de kerkomroep. Het rozenkransgebed en de live uitzending start om 15:30 en er kan dus live thuis of onderweg meegebeden worden. Na de live uitzending kan via www.kerkomroep.nl of via de kerkomroep app ook op een later tijdstip meegebeden worden.

Er is voor elke dag een voorbidder beschikbaar. Er wordt voorin de kerk bij het mariabeeld gebeden. 

Interesse? Meld u aan!

Heeft u interesse om in de toekomst mee te bidden dan kunt u zich via e-mail melden bij Mieke Speckens: mieke.speckens@casema.nl