Over ons

De H. Nicolaasparochie bestaat zo'n kleine 350 jaar. Haar naam ontleent ze aan de heilige Nicolaas, o.a. beschermheilige van de vissers. In 1916 werd de huidige Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat opgeleverd. Zoetermeer werd in 1962 groeikern en groeide van 10.000 inwoners toen naar meer dan 125.000 nu. Ook de parochie groeide mee en er zijn in de jaren '70 en '80 daardoor vier wijkkerken bijgebouwd: Doortocht, Genesareth, Wijngaard en Tabor. 

Inmiddels heeft de parochie ca. 22.000 geregistreerde katholieken waarvan er ca. 4.000 frequent in contact staan met de parochie. Naast de Nicolaaskerk is tevens het Parochieel Centrum De Kapelaan gevestigd en het Parochiebureau. Achter de Nicolaaskerk ligt het kerkhof van de parochie. 

Het Pastoraal Team, het Parochiebestuur en het secretariaat zijn ondergebracht in het Parochiebureau. Hier bevindt zich ook de ledenadministratie, de financiele administratie en de drukkerij. De vele vrijwilligers verzorgen hier de logistiek voor de vijf kerken en ondersteunen de pastores in hun werk.

Onze missie en visie

'Geroepen om met Jezus op tocht te gaan'

Wij zijn geroepen om met Jezus op tocht te gaan. Wij zijn door hem geroepen om de mensen om ons heen te verzamelen, gelovige mensen bijeen te brengen, en mensen met elkaar in vrede te verbinden. Zo schenkt God ons aan elkaar. Daarom willen wij een pastoraat van nabijheid zijn, niet alleen in de kerk, maar vooral ook met handen en voeten in de samenleving. De zwakkere medemens in onze samenleving verdient onze aandacht en zorg. 

Wij geloven met ons hart en met onze handen en staan al tientallen jaren met beide benen in de Zoetermeerse gemeenschap om er te zijn voor onze naasten, om samen te delen en het leven te vieren. Wilt u ons ontmoeten? Bekijk dan onze vieringenagenda en activiteitenagenda. Iedereen is welkom in onze parochie!