Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen

Nicolaaspenning 2018-2019

Theo van der Hoeven

Ook is Theo van der Hoeven op 8 september 2018 verblijd met de Nicolaaspenning. Als stille kracht, die veel op de achtergrond aanwezig is, verleent hij allerlei hand- en spandiensten. Hij is altijd bereid om taken op zich te nemen en bij te springen waar nodig. Een man, die houdt van aanpakken. Zo is hij jaar in jaar uit collectant in de H.Nicolaaskerk en ook zeer actief binnen de Vincentiusvereniging. Tegenwoordig is hij ook 1 van de vaste gezichten in Parochieel Centrum De Kapelaan bij het schenken van de koffie of het klaarzetten van stoelen. Toen een uitdeelpunt van de Voedselbank werd geopend in de Tabor werd Theo meteen 1 van de vrijwilligers. Later werd hij actief bij het uitdeelpunt van de Voedselbank in de Nicolaaskerk. Kortom, Theo is er gewoon altijd, zonder morrelen en altijd bereid ergens zijn schouders onder te zetten. Dat verdient natuurlijk een pluim en dat werd de Nicolaaspenning. 

Fons van der Linden

Fons van der Linden heeft zijn ‘thuisbasis’ bij de Doortocht maar zijn activiteiten reiken verder dan deze wijkkerk. In de 90-er jaren werkte Fons al in het Lange Land Ziekenhuis als vrijwilliger om patiënten naar de eucharistieviering in de kapel te brengen. Fons was toen al lid van het Vicariaatberaad en deed allerhande activiteiten binnen de Doortocht, zoals ouderenbezoeken. In 2005 werd hij gebedsleider en sindsdien gaat hij regelmatig voor in diverse wijkkerken. Ook bij vieringen in verzorgingshuizen zoals Buytenhaghe en bij uitvaarten assisteert hij. Al jaren organiseert hij de bedevaarten naar Beauraing en ook was hij betrokken bij de Alpha Cursussen. Verder zien we hem terug bij de Vincentiusvereniging. En daarom is hem tijdens de Startdag op 8 september 2018 de Nicolaaspenning uitgereikt. 

Willien van Wieringen

Willien van Wieringen is al vanaf het midden van de jaren zeventig actief in de parochie op tal van gebieden zoals muziek, catechese, jongeren en communicatie. In 1970 startte ze met zingen bij het Kinderkoor De Zoetermerels waarna ze in 1977 het stokje overnam en ging dirigeren. Ze leidde dit koor tot 1982. Van 1984 tot 2003 volgde het Jongerenkoor Mi Segua  en vanaf 2004 richtte ze het huidige middenkoor Incanto op. Naast haar functie als dirigente van deze koren heeft Willien ook met het compositiecollectief van Incanto verschillende liederen gecomponeerd. Naast haar liefde voor muziek is zij ook jaren actief geweest met jongeren. Zo begeleidde ze als gastouder een groep 15-jarigen bij geloofsverdieping en richtte zij de Jojo’s op in aanloop naar de Wereldjongerendagen in Toronto (2002). Vanuit haar expertise als docent Bijbelwetenschappen aan de Fontys Hogeschool schreef zij diverse artikelen voor het vroegere parochieblad ‘Meer in Zicht’ Ook leidde zij diverse catechese avonden. Vanaf 2012 was ze actief bij de Taizé-vieringen en in 2018 maakte ze deel uit van de project NicolaasStraks en de werkgroepen Communicatie en Liturgie. De lijst van activiteiten is te lang om volledig te zijn en daar blijkt duidelijk een zeer veelzijdige en betrokken vrijwilligster uit. Als dank kreeg ze tijdens de Startviering op 8 september 2019 de penning uitgereikt van Pastoor Jaap van der Bie.

Marcel van Oosten

Marcel van Oosten is opgegroeid met vrijwilligerswerk in de parochie. Hij was in zijn jonge jaren misdienaar, acoliet en koster. Sinds zijn 7e  was hij te vinden in het kinderkoor De Zoetermerels, later bij het tiener- en jongerenkoor Mi Segua. In 2003 was hij betrokken bij de oprichting van Incanto en maakte hij deel uit van het compositiecollectief van Incanto dat geregeld nieuwe liturgische muziek schrijft. Verder begeleidt hij de zang bij de oecumenische Taizévieringen. Naast de inzet van zijn muzikale talenten is hij jarenlang al de IT-man op het parochiebureau. Hij onderhoudt het IT-netwerk van de parochie en de website van Incanto. Marcel is ook al ruim 20 jaar iedere zomer te vinden als begeleider en organisator van het Zomerkamp van de parochie. Een feest voor velen en waar hij zelf ook veel plezier aan beleeft. Kortom een veelzijdige vrijwilliger. Op 6 oktober 2019 kreeg hij de penning uitgereikt na afloop van de viering door Pastoor Jaap van der Bie.