Week tegen eenzaamheid

zondag 1 oktober 2023


Van 28 september t/m 4 oktober wordt in Nederland de week tegen de eenzaamheid gehouden. Ook in Zoetermeer. Het programma vindt u op de site van de Week tegen Eenzaamheid.

Veel mensen zijn (soms of vaak) eenzaam. In Zoetermeer is iets meer dan de helft van de mensen boven de 18 jaar eenzaam. Reden te meer om hier aandacht voor te hebben.

Wij willen als parochie extra aandacht geven aan mensen die eenzaam zijn. Want God wil niet dat de mens eenzaam is. Lees maar wat de Bijbel hierover zegt (in Genesis 2:18): het is niet goed dat de mens alleen blijft.

Ons geloof is gebaseerd op nabijheid. Van God, van elkaar. En op hulp aan elkaar.
Dat is wat het gebod “heb uw naaste lief als U zelf” betekent.

Wie zich (soms) eenzaam voelt, kan meedoen met het vrijwilligerswerk van de parochie. Samen met medeparochianen zich voor anderen inzetten is niet alleen goed voor de mensen die wij helpen maar geeft ook ons voldoening en brengt ons in contact met anderen. Er is van alles te doen in de parochie: zingen in een koor, kinderen begeleiden, ouderen bezoeken, koffie schenken na de mis, klusjes doen en nog veel meer.

Wie geen vrijwilligerswerk kan of wil doen maar zich (soms) wel eenzaam voelt, kan naar één van onze bijeenkomsten komen (de mis of een concert of een andere activiteit). Kijk elders op de website of in het parochieblad. Blijf vooral ook voor het koffie drinken na afloop!

U kunt ook een gesprek aanvragen met een van de leden van het pastoraal team, of iemand anders van de parochie om er eens vertrouwelijk over te praten. Bel daarvoor met het parochiebureau: 079-316 3044.

Kent u iemand die eenzaam is en die een beetje warmte en vriendschap goed kan gebruiken, stel aan die persoon dan voor om te komen naar een activiteit van de kerk of om iets voor de kerk te doen. Ook niet-parochianen zijn van harte welkom. 

Het is niet goed dat de mens alleen is. De parochie begrijpt dit goed en helpt waar zij kan. Neem gerust contact met ons op.

Ook de gemeente Zoetermeer is actief tegen eenzaamheid. Op de site van Zoetermeer tegen eenzaamheid vindt u een overzicht van alle initiatieven in onze gemeente.

Naar nieuwsoverzicht