We kunnen elkaar weer ontmoeten!

zondag 5 juli 2020

Vanaf 5 juli 2020 zijn alle kerken van de H. Nicolaasparochie weer open na een lange tijd dicht zijn. In de Nicolaaskerk kon sinds medio juni al beperkt gevierd worden met maximaal 30 bezoekers. Dit is nu uitgebreid naar 100 bezoekers. En ook in de Doortocht, de Tabor, de Genesareth en de Wijngaard zijn weer vieringen te volgen met ieder zijn eigen maximum aantal bezoekers. Dus we mogen en kunnen elkaar weer ontmoeten!

In de afgelopen weken is hard gewerkt achter de schermen om ook deze katholieke kerken corona-proof te maken. Opstellingen werden aangepast en protocollen opgesteld conform uitgangspunten van de Nederlandse Bisschoppen zodat er waardig en veilig gevierd kan worden. Uiteindelijk werd vastgesteld met hoeveel bezoekers de anderhalve meter regel kan worden gerespecteerd; zo’n 40 bezoekers gemiddeld. Veiligheid van zowel vrijwilligers als kerkgangers staat hierbij voorop. Ook reserveren blijft noodzakelijk. Men wordt alleen toegelaten tot de viering indien men zich vooraf heeft aangemeld en er wordt voldaan aan de landelijke maatregelen (geen symptomen, handen ontsmetten etc.).

Sinds kort kan er online worden gereserveerd via www.meevieren.nl/nicolaasparochiezoetermeer. En ook geld overmaken voor de collecte of een intentie is nu mogelijk via de website. Het parochiebureau blijft beperkt open, maar er kan nog steeds ook telefonisch worden gereserveerd op maandag en donderdag ochtend tussen 10:00u en 12:00u, telefoonnummer 079-316 30 44. De vieringen in de H.Nicolaaskerk blijven rechtstreeks te volgen via Kerkomroep. Voor meer informatie en de protocollen, die worden gehanteerd, zie praktische informatie.

De pastores hopen snel weer alle parochianen en geïnteresseerden te mogen verwelkomen in één van de kerken van de H.Nicolaasparochie.

Naar nieuwsoverzicht