Verslag Vastenactieconcert

woensdag 6 april 2022

Vastenactieconcert Nelma van Zanen, Ella Feijen en Karina Markarova 

Zondagmiddag 3 april vond in de H. Nicolaaskerk een prachtig concert plaats. De opbrengst daarvan is bestemd voor de Vastenactie: dit jaar met het thema " je land is je leven ". 

Vastenactie

Op veel plekken in de wereld pakken overheden en bedrijven het land van kleine boeren en inheemse volkeren af. Land dat ze hard nodig hebben voor hun voedselproductie. Ieder jaar steunen we projecten die direct of indirect te maken hebben met landroof en helpen we de lokale bevolking op te komen voor hun landrechten. Dit jaar steunen we drie projecten, in Guatamala, Libanon en Brazilië.

Prachtig concert

Nelma en Ella begonnen het concert met een vijftal religieuze liederen, oa. het mooie The Peace of God van Rutter en het Ave Verum van Jenkins. Daarna werd het ongeveer 50 - koppige publiek verrast met een prachtig pianoconcert van Karina: Het Ecos de Lima Interludio 2. Een prachtig werk van Will Huss met Zuid-Amerikaanse elementen. 
Tijdens het tweede onderdeel bezongen Nelma en Ella in drie liederen de groet van Elisabeth aan Maria. En in het laatste onderdeel in het thema "Avond en Nacht" brachten zij 
liederen ten gehore van Bruno Coulais, Rubinstein en Humperdinck. Van de laatste de Abendsegen uit de opera Hansl en Gretl. Deze twee onderdelen werden onderbroken door het professionele, snelle, spannende en sprankelende pianospel van Karina. Il Vecchio Castello van Moussorgski en het Elegie van Rachmaninov. 

Ed Feijen praatte de verschillende onderdelen aan elkaar en tipte bij verschillende pianostukken en liederen wat achtergrond informatie aan. Het concert werd afgesloten met drie duetten uit de klassieke muziek: Van Schubert de Serenade, Van Delibes het Flower Duet en van Offenbach de Barcarole.

Mooie opbrengst

Het einde van een mooi concert; een geslaagde middag; een mooie Vastenactie met een opbrengst van maar liefst  € 320,00   

Onze dank gaat uit naar Karina, Nelma en Ella. 

Naar nieuwsoverzicht