Uitnodiging Palmpasen viering - met processie palmpasenstokken

zaterdag 16 maart 2024

De eerste bloemen staan alweer in bloei. Het feest van pasen komt er aan. Zondag 24 maart is het Palmpasen, de dag waarop we denken aan Jezus die op een ezel Jeruzalem binnen reed en werd binnengehaald door een juichende menigte die met palmtakken zwaaide.

We nodigen alle kinderen uit voor de feestelijke Palmpasen viering in de Nicolaaskerk. Op 24 maart om 10:45 verzamelen we op het plein voor de Nicolaaskerk (Dorpstraat 24). De kinderen kunnen een palmpasenstok van huis meenemen. De instructie voor het maken van een palmpasenstok is hier te vinden:  2024_Palmpaasstok maken.pdf . Vervolgens zullen we met alle kinderen in een feestelijke palmpasenoptocht door de kerk trekken. Tijdens de gezinsvriendelijke viering zullen de kinderen actief betrokken worden. 

Een goede traditie is om de palmpasenstok na afloop van de viering te geven aan mensen die vanwege hun leeftijd of een ziekte niet aanwezig kunnen zijn. We kunnen briefjes met adressen verstrekken van mensen die dit zeer zouden waarderen. De palmpasenstok mag natuurlijk ook weer mee naar huis worden genomen.
​​
We zouden het fijn vinden als we dit feest met vele kinderen te kunnen vieren. 

Foto: uit SamenKerk, magazine van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

Naar nieuwsoverzicht