Startzondag…. Start van een nieuw seizoen

dinsdag 22 augustus 2023

In de zomerperiode staat veel stil of gebeurt op een lager pitje. Veel mensen genieten van een welverdiende vakantie. Maar langzamerhand ontwaken we uit deze zomerslaap. Met de Startzondag, op zondag 3 september, geven we de aftrap voor veel, deels nieuwe activiteiten, binnen onze parochiegemeenschap.

We starten deze dag met een eucharistieviering om 11.00 uur in de Nicolaaskerk. Het speciale Startkoor zal de viering muzikaal omlijsten. Traditioneel zal ook weer de Nicolaaspenning aan 1 of meerdere vrijwilligers worden uitgereikt.

Het thema van de viering is  “Volgeling zijn?!”

Een thema met zowel een vraagteken als een uitroepteken. De vraag kan zijn: Willen we volgeling zijn, of zijn we echt volgeling? Het uitroepteken kan conclusie zijn: Natuurlijk willen we volgeling zijn! Kortom, het is een thema om over na te denken.

Tijdens de viering is er voor de allerkleinsten gelegenheid om gebruik te maken van opvang bij de crèche. Voor iets oudere kinderen vragen we, bij binnenkomst in de kerk, om mee te helpen bij verschillende onderdelen van de viering, zoals bijvoorbeeld gaven naar voren dragen of meehelpen tijdens de collecte.

Feestelijke bijeenkomst Kapelaan

Na de viering ontmoeten we elkaar in De Kapelaan voor een kop koffie of thee. Natuurlijk hoort daar iets lekkers bij. Zullen we dit weer, net als vorig jaar, voor elkaar bakken? Onder het motto “HeelNicolaas bakt” vragen we u om iets lekkers klaar te maken en dit voor de viering van 11.00 uur af te geven in De Kapelaan. Vorig jaar hebben we kunnen zien, dat er veel baktalent binnen onze parochie aanwezig is. Gaan we dit dit jaar overtreffen?

Na onder het genot van de koffie/thee weer bijgepraat te zijn, bieden we u de keuze om een presentatie of workshop bij te wonen. U kunt onder andere kiezen uit een kennismaking met bibliodrama, een zangworkshop volgen, een rondleiding over het kerkhof krijgen, waar u kennismaakt met een aantal ontzettende mooie dingen op het kerkhof. Maar ook kunt u kennismaken met het werk van de PCI, luisteren naar het verhaal over het leven van Sint-Nicolaas of de enthousiaste verhalen over de afgelopen bedevaart naar Lourdes aanhoren. In de kerk zal er een uitleg gegeven worden over de icoon van Sint-Nicolaas en ook worden diverse kostbaarheden van de parochie uit de kluis gehaald en wordt verteld wat het is. Vanzelfsprekend wordt ook aan de kinderen gedacht.

De middag sluiten we af met een drankje.

We kijken er naar uit u te ontmoeten op deze feestelijke Startzondag.

Pastoraal Team
Parochiebestuur

(De viering van 9.00 uur vervalt op deze dag)

Naar nieuwsoverzicht