Startdag Nicolaasparochie op 13 september

dinsdag 1 september 2020

Op zondag 13 september zal de feestelijke startzondag van de Nicolaasparochie weer plaatsvinden. De startzondag is een traditie in de Nicolaasparochie waarmee een nieuw kerkelijk seizoen start.

In de afgelopen jaren kwam de gehele parochie dan samen in de Nicolaaskerk voor een feestelijke viering. Vanwege de corona maatregelen zal dat dit jaar helaas niet mogelijk zijn. Toch zal er op aangepaste wijze een feestelijke startzondag in de parochie plaats vinden.

In alle vicariaatskerken zullen tegelijkertijd op zondag 13 september om 11:00 vieringen worden gehouden. Middels de kerkomroep zullen bij aanvang alle vicariaatskerken met elkaar verbonden zijn. Pastoor van der Bie zal de startzondag openen middels een gebed en zegen. Ook zal er een pastorale brief worden voorgelezen. Deze brief zal ingaan op de bijzondere periode waarin we ons als parochiegemeenschap bevinden. Na deze gezamelijke start zal in ieder vicariaat apart de viering worden voortgezet.

De gehele viering is natuurlijk ook thuis voor iedereen te beluisteren via de kerkomroep: www.kerkomroep.nl of via de kerkomroep app.

Ook dit jaar zal weer de Nicolaaspenning worden uitgereikt. Dat is een erkenning voor een parochiaan voor jarenlange inzet en grote verdiensten voor de gehele parochie.

Tijdens de startzondag en bij alle toekomstige vieringen in de Nicolaasparochie zullen de intenties van de parochie in alle vicariaatskerken worden gelezen. Zo kan er als 1 parochiegemeenschap met en voor elkaar gebeden worden.

Wilt u aanwezig zijn in 1 van onze vicariaatskerken dan is vooraf reserveren nodig. Dat kan via internet en via de telefoon:
www.meevieren.nl/nicolaasparochiezoetermeer. Zes dagen voorafgaand aan de viering start de mogelijkheid tot reserveren voor die viering (dus op maandag 7 september voor de startviering van 13 september). Na het indienen van de reservering wordt er een e-mail verstuurd met verdere informatie.
* telefonisch maandag en donderdag van 10:00 - 12:00 via het parochieureau 079-3163044.

Ondanks de huidige beperkingen en uitdagingen vertrouwen we op een mooie startviering en een gezegend kerkelijk seizoen.

Het bestuur en pastorale team hopen veel parochianen en belangstellenden te mogen verwelkomen.

Naar nieuwsoverzicht