Samen Rozenkrans bidden

maandag 14 september 2020

Het rozenkransgebed heeft in onze parochie al een lange traditie. Aan de vraag van Maria in Fatima om de rozenkrans te bidden werd in het bijzonder in de winter van 1944-1945 gehoor gegeven. Het Fatima beeld en glas-in-lood raam in het Maria portaal van de Nicolaaskerk getuigen van de ontvangen zorg en liefdevolle antwoord op dit gebed.

De rozenkrans is een prachtig meditatief gebed. We overwegen het leven van Jezus en Maria op het ritme van het Onze Vader, Wees Gegroet en Eer aan de Vader. Een echte klassieker. Afwisselend bidden we de Blijde Geheimen, Geheimen van het Licht, Droevige Geheimen en Glorievolle Geheimen. Maria, Moeder van altijddurende Bijstand, zal onze gebeden horen en verhoren.

Opnieuw starten

In de Nicolaasparochie is de rozenkrans de afgelopen 15 jaar van maandag tot en met zaterdag dagelijks gebeden. Dat willen na de Corona lock-down weer opnieuw starten en er ook iets extra’s aan toevoegen.

Het rozenkransgebed wordt vanaf 1 oktober ook uitgezonden via de kerkomroep. De live uitzending start om 15:30 en er kan dus live thuis of onderweg meegebeden worden. Na de live uitzending kan via www.kerkomroep.nl of via de kerkomroep app ook op een later tijdstip meegebeden worden.

Er is voor elke dag een voorbidder beschikbaar. We gaan voorin de kerk bij het mariabeeld bidden. Nu zijn we op zoek naar mensen die in de kerk mee willen bidden. We willen zo elke dag met een groepje van minimaal 3 mensen om afwisselend te kunnen bidden.

Interesse? Meld u aan!

Heeft u interesse een of meerdere keren mee te bidden dan kunt u zich melden bij Mieke Speckens via de e-mail met de dagen dat u beschikbaar bent: mieke.speckens@casema.nl

We hopen van harte dat u zich aan kunt sluiten bij de rozenkransbidders van onze parochie.

Naar nieuwsoverzicht