Samen in Actie voor Oekraïne

dinsdag 8 maart 2022

Op zaterdag 12 maart opent de Nicolaaskerk de deuren voor een Actie voor Oekraïne

Van 11:30 tot 15:30 is er de mogelijkheid tot het aansteken van een kaarsje, meditatie of stil gebed en bestaat de mogelijkheid voor een vrijwillige donatie voor Giro555. Locatie is de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24 in Zoetermeer.

De middag zal muzikaal ondersteund worden met passende orgel en koormuziek. Om 12:00 zal er een mini orgel concert worden verzorgd door Louise Hillen.

Ronald van Berkel is diaken in de Nicolaasparochie. Hij legt uit: “De situatie in Ukraine grijpt ons allemaal aan. De oorlog en ontberingen zijn verschikkelijk. “Als Zoetermeerse gemeenschap willen we meehelpen waar we kunnen. De Nicolaaskerk is altijd al een plaats geweest voor troost en hoop”. 

“Het mariaportaal herinnert eraan dat we alweer bijna 80 jaar bevrijd zijn den we zijn dankbaar dat we al lange tijd in vrede mogen leven in Zoetermeer. Het glas-in-lood raam is een aandenken aan die tijd. Op het raam spreidt Maria haar mantel over Zoetermeer uit. Daarboven zijn vliegtuigen te zien en oorlogsgoden, onder de mantel het silhouet van het dorp met de twee kerktorens en biddende gelovigen. Ook in deze tijd willen we mensen in nood helpen” aldus Diaken van Berkel.

Zaterdag wordt ook geld ingezameld voor de samenwerkende hulporganisaties van Grio 555 voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben steun nodig.

Iedereen is van harte welkom in de Nicolaaskerk voor het aansteken van een kaarsje voor Oekraïne, zaterdag van 11:30 tot 15:30. Aansluitend kan om 15:30 samen de rozenkrans gebeden worden speciaal voor vrede in Oekraïne en de wereld.

In beeld (1)

Naar nieuwsoverzicht