Corona update per 1 september

woensdag 2 september 2020

Corona update per 1 september

Het lijkt alweer zo lang geleden dat het Corona virus ons land en ieder van ons overviel. Je zou bijna alweer gaan wennen aan alle beperkingen en veranderingen. Bij ons in de Nicolaasparochie zijn er natuurlijk ook heel veel aanpassingen geweest.

Vanuit de parochie hebben we een Corona werkgroep samengesteld die alle onderwerpen betreffende de protocollen en maatregelen overziet en coordineert. Het voornaamste doel is dat we waardig en veilig samen ons geloof kunnen beleven.

Op de eerste plaats willen we iedereen in de parochie danken voor het begrip en medewerking die wij hebben mogen ervaren. Door de inzet van velen is het samenkomen in de kerken weer mogelijk geworden. Dat hadden we nodig om met elkaar te bidden en God te mogen ontmoeten.

We hebben naar de huidige protocollen van de overheid en Nederlandse bisschoppen gekeken en de afgelopen maanden geëvalueerd hoe alles in onze parochie is verlopen. Ook willen we vooruit kijken hoe we verder gaan nu Corona langere tijd onder ons zal blijven.

Vieringen en Reserveren

De vieringen zullen de komende tijden ongewijzigd blijven. Daarbij volgende we de protocollen die door de Nederlandse Bisschoppen zijn afgegeven. De invulling van de vieringen en roosters en eventuele veranderingen worden besproken tussen het pastorale team en de coordinatoren Liturgie van de vicariaten. Op de website bij het Vieringenrooster vind u de data en tijden van de actuele vieringen in alle vicaraten.

Ook na 1 september zullen we gebruik blijven maken van het huidige reserveringssysteem. Zo hoeven er geen mensen aan de deur geweigerd te worden als de maximale toegestane capaciteit van het kerkgebouw is bereikt en houden we goed inzicht wie er bij de verschillende vieringen aanwezig zijn, mocht er een bron en contact onderzoek nodig zijn bij een Corona vaststelling. De manier van reserveren blijft onveranderd, dus via Meevieren en maandag en donderdag ochtend telefonisch via het Parochiebureau.

Koren en zingen

Momenteel zijn we met de verschillende koren van de parochie in gesprek om de koorrepetities onder voorwaarden weer op te starten. De individuele vicariaten gaan bekijken met de koorleiding welke mogelijkheden in het gebouw bestaan voor een aangepaste zanggroep tijdens een viering. Dus niet alleen een cantor, maar mogelijk met (een gedeelte van) een koor. En nog maar even voor de duidelijkheid: volkszang is helaas nog steeds niet toegestaan.

Ventilatie

Op dit moment wordt er  landelijk nog volop onderzoek gedaan naar mechanisch ventileren in openbare ruimtes. We volgen de landelijke ontwikkelingen nauwgezet. Er zal in ieder geval de komende tijd zo veel mogelijk voor, tijdens en na de viering geventileerd worden door de ramen en deuren open te houden.

Bereikbaarheid van het Parochiebureau

Het Parochiebureau is sinds enkele weken weken weer vaker bereikbaar. Momenteel is het parochiebureau op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 12:30 uur. Mocht dit weer aangepast worden, dan zal dit via de website bekend worden gemaakt. Een e-mail sturen met uw vragen en mededelingen kan natuurlijk altijd via: info@hnpz.nl. Ook als u informatie wilt over de sacramtenten zoals bijvoorbeeld Doop, Eerste H. Communie en H. Vormsel. Voor bezoek aan de deur blijft het Parochiebureau (voorlopig) gesloten.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep “Corona”

Ineke Vooijs, Ronald van Berkel, Ella Feijen, Monique van Ierssel, Marcel Legtenberg, Wietke van Overbeek.

Naar nieuwsoverzicht