Conferentie missionaire parochie

zaterdag 3 februari 2024

Aanmelding geopend voor conferentie Missionaire Parochie op 6 april

Na twee succesvolle edities wordt op 6 april 2024 in Veenendaal de derde conferentie Missionaire Parochie georganiseerd. Vanuit de Nicolaasparochie willen we met een groep enthousiaste parochianen hier naar toe gaan.

Het thema van dit jaar is “Volg Mij” verwijzend naar de uitnodiging van Jezus Christus die 2000 jaar geleden klonk en die ook vandaag actueel is. De organisatie ziet uit naar een dag van ontmoeting, die parochies in het land bemoedigt en inspireert op hun weg om uitnodigende en naar buiten gerichte gemeenschappen te worden.

Programma

De dag zal worden geopend met een Eucharistieviering. Vele bisschoppen en priesters zullen aanwezig zijn. In het vervolg van het ochtendprogramma zullen Arnoud Drop (directeur Alpha Nederland) en Mirjam Spruit (stafmedewerkster Centrum voor Parochiespiritualiteit) dieper ingaan op het thema “Volg Mij” en de betekenis daarvan in deze tijd. In de middag leidt Hadewijch Klaassen (consultant sociale verandering en lid van het leiderschapsteam in de Titus Brandsma parochie in Wageningen e.o .) een interactief waar bij in groepen nagedacht zal worden over hoe je in de parochie mensen kunt helpen het christelijke geloof te ontdekken en vervolgens met elkaar te groeien in dit geloof. Naast dit hoofdprogramma worden er in de middag enkele seminars aangeboden.

Kom samen!

Bouwen aan een inspirerende parochie kan niemand alleen. Vanuit de Nicolaasparochie zullen we met meerdere auto's richting Veenendaal gaan. We kijken uit naar een inspirerende dag.

Aanmelding en informatie

De aanmelding voor de conferentie op 6 april 2024 is geopend! De kosten bedragen 35 Euro p.p. (inclusief drankjes en lunch) aangezien we gebruik kunnen maken van de groepskorting. Aanmelding is mogelijk tot 1 april en meer informatie is te verkrijgen via Marcel Legtenberg, e-mail: legtenberg@casema.nl. Zie ook: www.missionaireparochie.nl, waar ook meer informatie te vinden is over het programma, sprekers en praktische zaken rondom het verloop van de dag. We vertrekken gezamenlijk vanaf de Kapelaan om 8:00.

Naar nieuwsoverzicht