Adventsactie 2023 - Alle kinderen mogen kind zijn

dinsdag 17 oktober 2023

Ieder kind heeft recht op een gezond leven, op een opleiding en bescherming. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er wereldwijd maar liefst 160 miljoen kinderen die niet of nauwelijks naar school gaan. In plaats van onbezorgd te spelen en te leren, maken ze lange dagen om wat geld te verdienen, vaak onder gevaarlijke en ongezonde omstandigheden. 

Denk aan kinderen die in de mijnbouw werken, in fabrieken of in de brandende zon op plantages. De kans dat deze kinderen later een goed inkomen kunnen verdienen en aan het zware, onderbetaalde werk kunnen ontsnappen is klein: ze hebben immers nauwelijks tot geen gelegenheid gehad een opleiding te volgen. Dit jaar besteedt Adventsactie daarom extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn. 

Wat doet Adventsactie? 

Jaarlijks steunt Adventsactie projecten die zich richten op kinderen en jongeren die meewerken om het gezinsinkomen te verbeteren en daarom niet of nauwelijks naar school gaan. De Nicolaasparochie steunt dit jaar het project voor jonge mijnwerkers in Congo.

Jonge mijnwerkers naar school in DR Congo

De Democratische Republiek Congo is rijk aan kostbare grondstoffen, waaronder kobalt, een essentieel onderdeel van oplaadbare batterijen. Tienduizenden kinderen worden ingezet bij de winning. Ze worden uitgebuit en doen bovendien ongezond en gevaarlijk werk. Met een opleiding kunnen ze een betere toekomst opbouwen. 

Kijk voor meer informatie op www.adventsactie.nl

De onderstaande QR code kan ook worden gebruikt voor het steunen van dit project.

Naar nieuwsoverzicht