Actie voor statushouders

woensdag 12 januari 2022

Kaarten en tekeningen actie

De besturen van diverse kerken, moskeeën en tempels in Zoetermeer hebben zich verenigd om de vluchtelingen die in Zoetermeer tijdelijk worden gehuisvest in de voormalige gevangenis, een warm welkom te geven. Het Beraad van Kerken en alle deelnemers aan het ILOZ (Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer) organiseren daarom een kaarten- en tekeningen actie. Hierbij de oproep en de uitnodiging om mee te doen!

Opvrolijken

Vanaf half januari worden de eerste statushouders verwacht. De voormalige gevangenis is nooit gebouwd om er 'gezellig' in te vertoeven.
Ook in de H. Nicolaasparochie willen we meewerken met deze actie. Het zou mooi zijn om het sobere pand wat op te vrolijken door het vol te hangen met tekeningen en wenskaarten.

Hoe kun je mee doen?

Daarom vragen wij of u/jullie om mooie afbeeldingen of tekeningen te maken, of andere makkelijk op te hangen kunstuitingen, of het sturen van een wenskaartje.

Als u/jullie iets maken kan dit bij mij ingeleverd worden door het op het parochie bureau in te leveren / door de brievenbus te gooien. Ik zorg er dan voor dat alles op een centrale plek wordt ingeleverd. 

Lever jullie/uw bijdrage uiterlijk in op donderdag 20 januari bij het parochiebureau, Dorpsstraat 26, ovv ‘Welkom Vluchtelingen’

Diaken Ronald van Berkel

Naar nieuwsoverzicht