Parochiegesprekken en het advies

NicolaasStraks – bericht van de projectgroep, 1 mei 2019

De laatste fase van de projectgroep die het parochiebestuur adviseert over de toekomst van de Nicolaasparochie is ingegaan. Het tussen-advies is onlangs ingediend (zie de vorige NicolaasNu), het advies zelf wordt voor de zomer geschreven.

In deze tussentijd willen we nog een keer met de parochianen, dus ook met u, in gesprek komen, in wat we presynodes en een parochiesynode noemen. We gaan gedurende twee weekenden met elkaar in gesprek na de vieringen en in een 'veegbijeenkomst' voor degenen die in de genoemde weekenden niet kunnen.

In een bijeenkomst van maximaal een uur willen we graag van u horen wat u verwacht van de parochie in de nabije en ver(de)re toekomst. En ook wat de parochie van u mag verwachten. We hebben daarvoor drie belangrijke vragen opgesteld, die we u dan gaan voorleggen.

Bijeenkomsten

Dit zijn de geplande bijeenkomsten:

datum

kerkgebouw

na de viering van

Nicolaaskerk

Nicolaaskerk

Wijngaard

Genesarethkerk

De Doortocht

Tabor

Dinsdag 11 juni

De Kapelaan (veegbijeenkomst)

Graag verwelkomen we u op een van deze bijeenkomsten.

Schrijf zeker ook zaterdag 6 juli in uw agenda. Dan zal de projectgroep de opbrengsten van deze gesprekken én de contouren van het advies aan het parochiebestuur schetsen.
Ook daar wilt u bij zijn! Nadere gegevens hierover volgen.

Namens de projectgroep,

Willien van Wieringen