Willien van Wieringen ontvangt Nicolaaspenning

Persbericht

Op zondag 8 september 2019 is tijdens de jaarlijkse Startdagviering in de H.Nicolaaskerk de Nicolaaspenning uitgereikt aan vrijwilligster Willien van Wieringen. Willien is al vanaf het midden van de jaren zeventig actief in de parochie op tal van gebieden zoals muziek, catechese, jongeren en communicatie. Op basis van haar enorme verdienste en inzet voor de parochie heeft ze als dank deze onderscheiding uitgereikt gekregen van Pastoor Jaap van der Bie.

In 1970 startte ze met zingen bij het Kinderkoor De Zoetermerels waarna ze in 1977 het stokje overnam en ging dirigeren. Ze leidde dit koor tot 1982. Van 1984 tot 2003 volgde het Jongerenkoor Mi Segua en vanaf 2004 richtte ze het huidige middenkoor Incanto op. Naast haar functie als dirigente van deze koren heeft Willien ook met het compositiecollectief van Incanto verschillende liederen gecomponeerd.

Naast haar liefde voor muziek is zij ook jaren actief geweest met jongeren. Zo begeleidde ze als gastouder een groep 15-jarigen bij geloofsverdieping en richtte zij de Jojo's op in aanloop naar de Wereldjongerendagen in Toronto (2002). Vanuit haar expertise als docent Bijbelwetenschappen aan de Fontys Hogeschool schreef zij diverse artikelen voor het vroegere parochieblad 'Meer in Zicht' Ook leidde zij diverse catechese avonden. Vanaf 2012 was ze actief bij de Taizé-vieringen en in 2018 maakte ze deel uit van de project NicolaasStraks en de werkgroepen Communicatie en Liturgie. In de nabije toekomst zal zij weer enkele ochtenden organiseren met als thema ''Als kinderen andere wegen gaan''.

De lijst van activiteiten is te lang om volledig te zijn en daar blijkt duidelijk een zeer veelzijdige en betrokken vrijwilligster uit. Het parochiebestuur en pastoraal team prijzen zich gelukkig dat zulke toegewijde vrijwilligers nog steeds na zo vele jaren de parochie door dik en dun blijven ondersteunen. Haar inzet en zorg voor anderen is hopelijk een inspiratiebron voor nieuwe vrijwilligers.

PERSB Nicolaaspenning V Wieringen 2019 2.JPG