Nicolaaspenning voor Marcel van Oosten

Persbericht

Op zondag 6 oktober 2019 is na afloop van de viering in de H.Nicolaaskerk pianist/organist Marcel van Oosten in het zonnetje gezet. Hij kreeg de Nicolaaspenning uitgereikt door Pastoor Jaap van der Bie als dank voor zijn jarenlange inzet voor de H.Nicolaasparochie.

Muziek

Het is een traditie om als dank ieder jaar na de zomervakanties de Nicolaaspenning(en) uit te delen aan vrijwilligers, die al tientallen jaren op vele manieren actief zijn. Marcel van Oosten is ook zo'n veelzijdige en toegewijde vrijwilliger, vooral achter de schermen. In zijn jonge jaren was hij misdienaar, acoliet en koster. Sinds zijn zevende was hij te vinden in het kinderkoor De Zoetermerels, later bij het tiener- en jongerenkoor Mi Segua. Marcel was in 2003 betrokken bij de oprichting van Incanto, en maakt deel uit van het compositiecollectief van Incanto dat geregeld nieuwe liturgische muziek schrijft. Verder begeleidt hij de zang bij de oecumenische Taizévieringen.

IT en zomerkamp

Naast de inzet van zijn muzikale talenten is hij jarenlang al de IT-man op het parochiebureau. Hij onderhoudt het IT-netwerk van de parochie (zoals computerinstallaties en softwareupdates) en de website van Incanto. Ondanks zijn drukke baan is hij altijd bereid om in te springen bij calamiteiten en daar zijn vele weekenden aan opgegaan. Last but not least is Marcel sinds ruim 20 jaar iedere zomer te vinden als begeleider en organisator van het Zomerkamp van de parochie. Een feest voor velen en waar hij zelf ook veel plezier aan beleeft.

Het parochiebestuur en pastoraal team zijn dankbaar dat mensen als Marcel hun werk ondersteunen. Vrijwilligers zijn immers het fundament van de geloofsgemeenschap.

061019 NP M v Oosten 2019.JPG

Meer informatie:

Vrijwilliger worden?

De parochie kan op alle fronten voor korte en lange duur, kleine en grote taken, vrijwilligers gebruiken. Interesse? Meldt u zich dan aan bij het Parochiebureau of check onze vacatures.