Het is bijna Pasen!

In de vastentijd komen we tot bezinning. Tijdens het Triduum Sacrum ofwel de drie Heilige dagen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paasnacht wordt o.a. de kruisweg gebeden. Op Palmzondag vieren we de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem en met Pasen vieren we de wederopstanding van Jezus. Het is een belangrijk Christelijk feest waar we het nieuwe leven vieren!

Bidden & overweging kruisweg

In de veertigdagentijd is er in de Nicolaaskerk iedere vrijdag om 15.00 uur gelegenheid om met elkaar het lijden en sterven van Jezus te overwegen. Pastor Van Vliet staat stil bij Zijn lijden voor ons en onze wereld.

Paasactiviteiten van 2019

Sedermaaltijd - 11 april

In de vastentijd organiseert de Doortocht op donderdag 11 april een Joodse Sedermaaltijd. Volwassenen betalen 5,- en de kinderen zijn gratis. Er is plek voor 40 personen, dus opgave vooraf is noodzakelijk. Graag aanmelden via hettyrandshuizen@hotmail.com of door het formulier in te vullen in de koffieruimte van de Doortocht. U bent welkom tussen 18 en 22 uur. De opbrengst is voor de Bisschoppelijke vastenactie, het ontwikkelingsproject in Togo, waar we bijdragen aan een opleiding voor kansarme jongeren.

Palmpaasstok versieren - 13 april

Op zaterdag 13 april kunnen kinderen in de Tabor en in de Genesareth een palmpaasstok versieren. De palmpaasstokken worden gebruikt in de processie op palmzondag 14 april en aldaar uitgedeeld. Graag wel even vooraf aanmelden. Kijk voor mailadressen en meer informatie bij de Agenda.

Palmzondag: feestelijke processie en muziek - 14 april

In alle kerken zal er tijdens de Palmzondag viering een feestelijke processie zijn waarin de kinderen hun palmpaasstokken dragen. De versierde stokken worden na afloop uitgedeeld aan kerkgangers. Ook is er bijzondere muziek in de Doortochtkerk uit de Mattheus Passion. Voor meer informatie zie de Agenda.

Gratis naar The Passion - 18 april

Op Witte Donderdag, 18 april a.s. kunt u gratis naar het moderne verhaal van Pasen vertolkd door 'The Passion' in Dordrecht. Aanmelden is wenselijk, graag bij diaken Van Berkel. Zie voor informatie Gratis naar The Passion

Paaszaterdag: kleuterviering - 20 april

Op paaszaterdag is er een speciale kleuterviering in de Wijngaardkerk om 17.00 uur voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Alle groepen 1,2 en 3 van de basisschool zijn welkom met vriendjes, papa's, mama's, opa's en oma's. We kijken en luisteren naar Vogel Pip, die het verhaal van het nieuwe leven van Jezus vertelt. We maken een nestje voor Pip en daar hebben we zachte dingen voor nodig zoals lapjes, veertjes of een beetje stro. En we gaan zelf ook een nestje knutselen. Dus neem wat zachte spulletjes mee en knutsel mee! Natuurlijk zingen we ook vrolijke liedjes want we zijn blij!

Eerste Paasdag: eieren zoeken -  21 april

In de Nicolaaskerk worden na afloop van de viering chocolade eieren uitgedeeld en kunnen de kleintjes paaseieren zoeken in de tuin van de Nicolaaskerk. In de Tabor is na afloop van de viering ook weer een gezellig samenzijn met koffie, thee, limonade en lekkers. En tijdens de vieringen zingen vele koren. Zie ook Agenda en Vieringen overzicht.

Wij wensen een ieder alvast een
heel Zalig Pasen!

Pastoraal Team en Parochiebestuur