Ontmoetingsavond voor en over LHBT

Op 26 september 2019 organiseert de H.Nicolaasparochie een speciale avond voor en over LHBT en Geloof. Onder het motto 'bruggen bouwen' zullen pastoor Jaap van der Bie en vrijwilligster Wendy Muller een ieder verwelkomen en de avond begeleiden.

In het voorjaar verscheen de Nashville-verklaring waarin predikanten en politici uit het orthodoxe protestantisme uitspraken dat er geen plaats is voor LHBT-ers (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgenders) binnen hun kerken omdat dit in strijd is met monogame heteroseksuele huwelijk. Het Beraad van Kerken in Zoetermeer en ook de H.Nicolaasparochie hebben toen duidelijk gemaakt, dat er in hun geloofsgemeenschappen wel degelijk plaats is voor LHBT-ers. Zij zijn net zo welkom en net zo gerespecteerd als ieder ander.

Tijdens de ontmoetingsavond op 26 september is het de bedoeling om met elkaar kennis te maken en te bekijken of er belangstelling is voor bijeenkomsten rond geloof en LHBT. De avond staat open voor iedereen die zich rekent tot een van de christelijke geloofsgemeenschappen en zich herkent in LHBT.

Een ieder is welkom om 20.00 uur in De Kapelaan, Nicolaasplein 2 te Zoetermeer.
Aanmelding is wenselijk in verband met koffie/thee maar niet verplicht via geloofscentrum@hnpz.nl.