Incanto wint prijzen op festival

Middenkoor Incanto heeft twee prijzen in de wacht gesleept op het Nationaal Middenkorenfestival! Het festival werd gehouden op zaterdag 16 maart 2019 in de Martinuskerk in Hoogland. De vakjury kende de tweede prijs toe, de publieksjury de eerste prijs. Een geweldige prestatie! Het parochiebestuur en pastoraal team feliciteren Incanto met dit mooie resultaat.

Zeven koren namen deel aan dit landelijke festival, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd door Code-Music. Aan dit evenement doen middenkoren mee (met een leeftijd van 25-60 jaar), die zingen tijdens vieringen in een kerk. De professionele jury bestond uit Eric Bakker, Elise van Es en Mark-Robin Hoogland cp. Het koor Katharsis uit Tilburg werd eerste en City Singers uit Almere werd derde.

Sinds 2004 bestaat dit festival voor middenkoren: uit het hele land komen zangers en zangeressen bij elkaar voor zang en ontmoeting. Dit jaar was het thema 'Moedig van hart', passend bij de psalm 27, van deze zondag van de vastentijd. De diversiteit aan koren garandeert elk festival weer een boeiende luisterervaring: van swingende pop tot klassiek repertoire. De liederen zijn net zo divers als de middenkorengeneratie. De negende editie zal plaatsvinden in maart 2021.

Incanto na het NMKF 2019.jpeg

Lid worden?

Incanto bestaat sinds 2003 en telt ruim 20 leden tussen de 25 en 60 jaar. Het koor zingt geregeld tijdens vieringen in de H.Nicolaaskerk en op andere locaties. Willien van Wieringen geeft leiding aan het koor en pianist Martijn van Eijk verzorgt de begeleiding. Heeft u interesse in dit koor en/of wilt u ook lid worden? Zie voor meer informatie:

Incanto

FB https://www.facebook.com/MiddenkoorIncantoZoetermeer
Twiiter: @Incanto_ZTM
eigen website: www.incanto.info

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met:

Willien van Wieringen via info@incanto.info