Vrijwilligersfeest nieuwe stijl in 2018


In 2018 is gestart met het organiseren van kleinere vrijwilligersfeesten. Op zaterdag 21 april 2018 werd er een speciale middag georganiseerd voor alle vrijwilligers, die de Kerkbalans lopen en/of de Nicolaas Nu verspreiden, als dank voor hun trouwe inzet voor de Parochie.

Velen hadden zich aangemeld. Men maakte kennis met elkaar en voor enkelen was het een onverwacht weerzien van uit het oog verloren contacten. De zon scheen en het was heerlijk toeven op het terras waar tussen de activiteiten door graag gebruik van werd gemaakt.

Workshop Amuses maken

Na een gezellige koffie/thee met iets lekkers kon men aan de slag met het maken van amuses. De recepten en ingrediënten lagen klaar. En zo nodig werd men met raad en daad terzijde gestaan door Peter Albers, die verrassend goed kan kokkerellen. Onder het genot van een drankje en een hapje werden de mooiste en lekkerste culinaire creaties gemaakt. Recepten werden onderling uitgewisseld en het idee ontstond om na alle bijeenkomsten het "Nicolaas Receptenboek" uit te geven. En aan het eind van de middag waren alle schotels zo goed als leeg, dus het smaakte ook nog goed!

Servet vouwen en Pubquiz

Daarnaast lagen er voorbeelden van hoe een servet mooi gevouwen kan worden. Dat bleek een heel gepuzzel en behoefde veel onderling overleg. Traditiegetrouw hielden we ook de Pubquiz. Zes groepen streden om een eervolle vermelding bij de Wisselbeker, die vanaf nu een plekje krijgt in de Kapelaan. Gaat een volgende groep over die score heen, dan wordt plaats gemaakt voor die groep.

Tegen vijf uur toog een ieder huiswaarts of nog naar de zaterdagmiddagviering in de Nicolaaskerk die op die middag voor het eerst om 17.00 uur plaats vond. Men was het er over eens. Een geslaagde middag en leuk om weer nieuwe mensen ontmoet te hebben. En het pastoraal team en het bestuur sluiten zich daar graag bij aan.

De volgende uitnodiging is voor de Bezoekgroepen uit de Parochie. Datum en tijd worden te zijner tijd tijdig bekend gemaakt. 


Foto's Vrijwilligersfeesten 2018