Nicolaaspenning uitgereikt aan Ellen van der Kruk

persbericht


Op 22 september 2016 is tijdens een gezellige koffieochtend in het Parochieel Centrum 'De Kapelaan' de Nicolaaspenning uitgereikt aan Ellen van der Kruk. Ellen nam na ruim 39 jaar vrijwilligerswerk afscheid omdat zij en haar man binnenkort naar Limburg verhuizen. Wegens haar grote verdienste en loyaliteit kreeg zij als dank de Nicolaaspenning uitgereikt door pastoor Jaap van der Bie.

Zorg voor heel veel pastores

Ellen heeft heel wat pastores meegemaakt en is als vrijwilliger in de jaren '70 gestart ten tijde van pastoor Bergen. Toen woonden diverse pastores nog in de pastorie aan de Dorpsstraat 24, waar nu alleen nog het parochiebureau is gevestigd. Ze werkte bij de receptie (Ontvangst) en regelde daar alle misintenties, uitvaarten etc voor parochianen. Als de huishoudster afwezig was, dan kookte ze zelfs voor ca. 10 pastores, waaronder pastores Bergen, Schoenmakers, Schut, Cook en Bos.

Vele baantjes

Daarna volgden nog vele 'baantjes' als vrijwilliger in de kerk en op het parochiebureau. Zo is ze 24 jaar actief geweest als dirigente Rouw- en Trouwkoor en was ze veelvuldig te zien als Lectrice in de vieringen. De laatste jaren werkte ze voor de drukkerij op het parochiebureau en verzorgde ze ook de opmaak van het mededelingenblad. Ook zat ze in de redactie van het parochieblad NicolaasNu waar ze door haar accuratesse veel fouten corrigeerde.

Kortom, een veelzijdige vrijwilliger, die altijd met heel veel inzet en plezier haar expertise inzette voor de parochie en meeging met haar tijd. Op 5 november a.s. krijgen al onze vrijwilligers als dank voor hun inzet een feest aangeboden en dan zal zij zeker gemist worden. Maar zij blijft een inspiratiebron voor de vrijwilligers in de parochie.


Foto's afscheid Ellen van der Kruk

22 september 2016


Borrel en uitreiking Nicolaaspenning, een impressie

PERSB 260916 Ellen van der Kruk.JPGNicolaaspenning Ellen.jpg

IMG_6123.JPG

Dankwoord Ellen van der Kruk


Ellen is inmiddels verhuisd naar Limburg en ze wilde graag onderstaand dankwoord aan een ieder doorgeven.

Lieve mensen,
Verrast was ik door het warme afscheid in de "Kapelaan". Zoveel lieve mensen met goede wensen en hartelijkheid. Het was overweldigend en ik moet u eerlijk zeggen dat ik er wel tegenop heb gezien. Het is niet niks om na zoveel mooie jaren in de parochie alles achter mij te laten. Er zijn vriendschappen ontstaan en die neem ik mee in mijn hart. Dan is er geen afstand van hier naar Limburg. 

Het uitreiken van de Nicolaaspenning was voor mij een complete verrassing. Ik heb gewoon mijn werk gedaan als vrijwilliger en niet anders. Vrijwilliger zijn doe je gewoon en dat zit in je hart en daar denk je verder niet over na. Deze penning zal een mooi plaatsje krijgen in mijn nieuwe huis en u allen neem ik met mij mee in mijn hart. Dank voor alle lieve attenties die ik mocht ontvangen. Ik zal ze koesteren en de Nicolaasparochie in Zoetermeer zal een grote plaats in blijven nemen. Dank speciaal aan degenen die dit afscheid voor mij hebben georganiseerd en voor de mooie foto's die zijn gemaakt door Koos Vooijs.

Dat het u allen goed moge gaan en ik wil afsluiten met mijn levensmotto:
"Deus Providebit!" dat betekent: "God zal er in voorzien!"

met hartelijke groet
Ellen van der Kruk