Zilveren Nicolaaspenningen uitgereikt op Startdag

Persbericht


Op 13 september 2015 zijn in de H.Nicolaaskerk tijdens de geslaagde Startviering twee zilveren Nicolaaspenningen uitgereikt. Matthé Vermeulen en Ron Vermeulen (geen familie) werden verrast met deze onderscheiding van de parochie uit dankbaarheid voor hun jarenlange vrijwilligerswerk. Beide heren zijn al meer dan 30 jaar actief binnen de parochie op velerlei terrein en nog steeds zeer betrokken.

Matthé was al van kinds af aan betrokken bij de Nicolaaskerk en heeft diverse rollen vervuld van misdienaar tot aan bestuurslid. Momenteel is hij actief als gebedsleider, organiseert Taizévieringen en is nog steeds betrokken bij jeugdactiviteiten en de RK Jongerenvereniging WESP, waar hij aan de basis van heeft gestaan. Daarnaast doet hij zeer veel voor de Wijngaardkerk in Rokkeveen.

Ron is als algemeen coördinator actief bij de Genesarethkerk in Meerzicht op velerlei terrein. Hij was één van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Kerst Inn, dat na vele jaren nu nog steeds succesvol is. Ook is Ron als bestuurslid nauw betrokken geweest bij o.a. de oprichting van Beraad van Kerken.

Het parochiebestuur is beiden heren dankbaar voor hun tomeloze inzet en hun verbindende rol binnen de Wijngaard en de Genesareth. Met deze onderscheidingen hoopt het bestuur vele andere vrijwilligers te inspireren.

Nicolaaspenning 2015.jpg


Een impressie van de uitreiking.


Na afloop van de viering werd er geluncht en koffie gedronken in 'De Kapelaan' en konden de vrijwilligers worden gefeliciteerd. Zie ook Startdag 2015