Agenda Activiteiten parochie 2019

za 5 't Schuurtje van Vincentius

9-15.00 uur

Plesmanstraat 7-8

In 't schuurtje is een groot aanbod van huishoudelijke artikelen, boeken, cd's en dvd's, meubels, lampen, klokken, (kinder) kleding, speelgoed en audioapparatuur. De opbrengst van de verkopen komt ten goede aan het sociale werk van de Vincentiusvereniging in Zoetermeer. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep.

De Vincentiusvereniging is op zoek naar vrijwilligers voor het Schuurtje en de ouderenbezoekgroepen. Als u interesse heeft kunt u zich melden bij het secretariaat, secretariaat@vincentiuszoetermeer.nl of telefonisch 079-3416473.

zo 6 Uitreiking Nicolaaspenning  11.00 H.Nicolaaskerk Bij de startviering op 8 september is de Nicolaaspenning uitgereikt aan Wilien van Wieringen. Door omstandigheden kon de andere kandidaat toen niet aanwezig zijn. Daarom vindt dit nu plaats in de viering van 11.00 uur in de Nicolaaskerk op 6 oktober
zo 6 Ouderenviering

10.30

Tabor Op zondag 6 oktober 2019 is er weer een Ouderen Viering in de Tabor. Voorganger is Peter van Rooijen in deze viering met als thema "Mag het een onsje meer zijn" en willen wij ingaan op het Evangelie, waarin de apostelen vragen "Heer geef ons meer geloof. Met medewerking van het koor Cantabor.
Iedereen is van harte welkom in deze Woord Gebed & Communie Viering.

Daarna is er een gezellig samen zijn voor de Ouderen met een hapje en een drankje.

do 10

10-11.30

De Kapelaan

Op drie bijeenkomsten willen we met elkaar in gesprek gaan over (klein)kinderen die niet meer geloven, of niet (meer) naar de kerk gaan. Voor (groot)ouders kan dit van alles oproepen. Verdriet, twijfel aan de eigen opvoeding, of vragen over het eigen geloof.

De eerste keer maken we kennis en willen we met elkaar nadenken over onze eigen geloofsweg. Daarna kijken we hoe onze (stief/pleeg/klein)kinderen op deze weg een plek hebben. De inhoud van de volgende bijeenkomsten bepalen we met elkaar.
Voor de opzet van deze bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van het boek ''Als kinderen andere wegen gaan'' van Margriet van der Kooi en Wim ter Horst. Dit is een heel toegankelijk boek, maar voor het volgen van de bijeenkomsten is
aanschaf niet noodzakelijk. De bijeenkomst wordt begeleid door Willien van Wieringen. De andere bijeenkomsten staan gepland op 24 en 31 oktober.

Aanmelding is gewenst ivm koffie/thee via geloofscentrum@hnpz.nl

za 12

Rommelmarkt

10-16.00

Genesarethkerk

In samenwerking met de Oase wordt er een Rommelmarkt georganiseerd. De opbrengst is bestemd voor het weeshuis Peduli Anak op Lombok dat vorig jaar ingestort is na aardbevingen. Een belangrijk deel van het complex is daar inmiddels hersteld, maar financiële hulp is nog steeds dringend gewenst. Heeft U goede en verkoopbare spullen of prijsjes voor de loterij, die u voor dit doel wilt afstaan, dan kunt u deze op vrijdag 11 oktober tussen 15.00 en 20.00 uur bij de Genesarethkerk inleveren. Natuurlijk bent u op zaterdag 12 oktober van harte welkom om mooie spullen te kopen voor het goede doel! U steunt zo'n project toch ook ?

do 24

Bijeenkomst over (klein)kinderen en geloof

10-11.30  De Kapelaan Op deze 2e bijeenkomst (onderdeel van een 3-luik) willen we met elkaar in gesprek gaan over (klein)kinderen die niet meer geloven, of niet (meer) naar de kerk gaan. Voor (groot)ouders kan dit van alles oproepen. Verdriet, twijfel aan de eigen opvoeding, of vragen over het eigen geloof.

aanschaf niet noodzakelijk. De bijeenkomst wordt begeleid door Willien van Wieringen. De laatste bijeenkomst staat gepland op 31 oktober.

Aanmelding is gewenst ivm koffie/thee via geloofscentrum@hnpz.nl

do 31

Bijeenkomst over (klein)kinderen en geloof

10-11.30 De Kapelaan Op deze 3e en laatste bijeenkomst (onderdeel van een 3-luik) willen we met elkaar in gesprek gaan over (klein)kinderen die niet meer geloven, of niet (meer) naar de kerk gaan. Voor (groot)ouders kan dit van alles oproepen. Verdriet, twijfel aan de eigen opvoeding, of vragen over het eigen geloof.

aanschaf niet noodzakelijk. De bijeenkomst wordt begeleid door Willien van Wieringen. Aanmelding is gewenst ivm koffie/thee via geloofscentrum@hnpz.nl