Agenda Activiteiten parochie 2019

Di 2

YouCat

20-21.45 De Kapelaan

Pastor Van Vliet organiseert een YouCat avond voor alle generaties. Het thema is Jezus Christus, de Heilige Geest en hun relatie tot ons mensen. Christenen zijn genoemd naar Jezus de Christus. Wij hopen dat de "vrienden van de Heer" vervuld zijn van de Goede Geest. Maar wat kun je nog meer zeggen over de relatie tussen Jezus Christus, de Heilige Geest en ons mensen? En hoe verrijkt het ons leven? Deel in de "les van de YouCat" en in de uitwisseling met elkaar.

Graag aanmelden via geloofscentrum@hnpz.nl

za 6

NicolaasStraks - Presentatie advies

10-11.30 De Kapelaan

Op Witte Donderdag 2018 kwam de visienota van bestuur en team uit, een projectgroep ging aan de slag om tekst en toekomst bij elkaar te brengen. Daarna is er veel gebeurd: bijeenkomsten waar ook angsten en verdriet werden gedeeld, werkgroepen die deelaspecten gingen onderzoeken en uitwerken, een tussenrapportage in februari 2019. De nota maakte veel los binnen de parochie, en maakte ook energie vrij. De laatste fase is nu aangebroken: de projectgroep gaat adviseren.En u kunt dat advies horen op zaterdag 6 juli a.s., om 10.00 uur in de Kapelaan. Voor het informatieve deel wordt driekwartier uitgetrokken, daarna is er tot 11.30 uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Zie ook het mededelingenblad en informatie van de Projectgroep.

't Schuurtje van Vincentius  9-15 uur Plesmanstraat 7-8  "t schuurtje heeft een groot aanbod van tweedehands artikelen die in goede staat verkeren. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan mensen die dat hard nodig hebben. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. U bent van harte welkom
di 9 Spirituele wandeling westerpark 13.30-16.00 Terras bij de bowling westerpark verzamelen Met behulp het spel 'Open Kaart'(KRO de Wandeling) wordt een ieder uitgedaagd om al wandelend na te denken over de vraag die de kaart hem of haar stelt. We zullen hier stukken in stilte wandelen en stukken twee aan twee in gesprek gaan. Onderweg laten ons inspireren door de natuur van het Westerpark. De afstand van de wandeling is ongeveer 6 à 7 km.
Zorg voor goede wandelschoenen, drinken en proviand voor onderweg en afhankelijk van het weer een paraplu of zonnebrand. We verzamelen op het terras bij de Bowling Westerpark. Vandaar wandelen we door het Westerpark. Begeleiding: Ella Feijen. Graag aanmelden via geloofscentrum@hnpz.nl
Woe 10 Spiritueel Rondje Dobbeplas 10-11.30 De Kapelaan verzamelen

Een spirituele wandeling speciaal bedoeld voor hen die de grote afstanden niet meer lopen, wat slechter ter been zijn of een hulpmiddel nodig hebben zoals een rollator, wandelstok, rolstoel of scootmobiel. Met behulp van het spel 'Open Kaart'(KRO de Wandeling) wordt een ieder uitgedaagd om al wandelend of rustend op een bankje aan de Dobbeplas na te denken over de vraag die de kaart hem of haar stelt. We zullen zowel in stilte wandelen als twee aan twee in gesprek gaan. We verzamelen bij de Kapelaan bij een kopje koffie of thee. Het zal het vertrekpunt en aankomst zijn van ons spiritueel rondje Dobbeplas. Begeleiding: Ella Feijen. Graag aanmelden via geloofscentrum@hnpz.nl