Agenda Activiteiten parochie 2019


 

APRIL 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
Do 11

Sedermaaltijd

18-22.00 Doortocht
In de vastentijd organiseert de Doortocht op donderdag 11 april een Joodse Sedermaaltijd. Volwassenen betalen 5,- en de kinderen zijn gratis. Er is plek voor 40 personen, dus opgave vooraf is noodzakelijk. Graag aanmelden via hettyrandshuizen@hotmail.com of door het formulier in te vullen in de koffieruimte van de Doortocht. U bent welkom tussen 18 en 22 uur. De opbrengst is voor de Bisschoppelijke vastenactie, het ontwikkelingsproject in Togo, waar we bijdragen aan een opleiding voor kansarme jongeren.
Za 13

Palmpaasstok versieren

10.30-12.00 Tabor
Op zaterdag 13 april kunnen kinderen in de Tabor een palmpaasstok versieren. Graag wel even vooraf aanmelden bij Helma 06-30491975, Debby 06-51703988 of mail naar taborkinderen@gmail.com. En neem een kale palmpaasstok mee (kruis van ong. 70 cm hoog en 50 cm breed.). De palmpaasstokken worden gebruikt in de processie op palmzondag 14 april en aldaar uitgedeeld.
   

Palmpaasstok versieren

10-12.00 Genesareth
Op zaterdag 13 april kunnen kinderen in de Genesareth een palmpaasstok versieren. Je hoeft niets mee te nemen. Wel graag vooraf aanmelden bij Joke Andriessen, jokeandriessen7@gmail.com of 06-34399236. De palmpaasstokken worden gebruikt in de processie op palmzondag 14 april en aldaar uitgedeeld.
Zo 14

Feestelijke processies

  Alle kerken In alle kerken zal er tijdens de Palmzondag viering een feestelijke processie zijn waarin de kinderen hun palmpaasstokken dragen. De versierde stokken worden na afloop uitgedeeld aan kerkgangers. Dit jaar zijn voor de processie in de Nicolaaskerk de kinderen van de Paulusschool aanwezig met palmpaasstokken. Zie ook het vieringen overzicht voor de tijden.
   

Muziek op Palmzondag

  Alle kerken  Tijdens de feestelijke palmzondag vieringen is er natuurlijk ook muziek. In de Tabor zal op Palmzondag het kinderkoor Melodia samen zingen met het gemengd koor Cantabor. In de Nicolaaskerk zorgt Cantorij voor de muzikale omlijsting en in de Doortocht zal ernaast de Cantorgroep ook een optreden zijn van soliste en sopraan Lisa Korthals Altes. Ze zingt Erbarme Dich uit de Mattheus Passion en wordt begeleid op viool door Fred Geldof. Ook Pie Jesu uit het Requiem van Andrew Loyd Webber wordt vertolkt.
Do 18

Bezoek The Passion

vanaf 16.00 uur Dordrecht (opstap bus in Zoetermeer)

Vanuit de parochie gaat op Witte donderdag, 18 april 2019, een gratis bus rijden naar The Passion in Dordrecht. Deze bus wordt georganiseerd in samenwerking met het Bisdom Rotterdam. De bus zal vertrekken om 16:00u vanaf de tijdelijke parkeerplaats Leidsewallen (achter de Nicolaaskerk). Om 18:00u vieren we in de St. Antoniuskerk in Dordrecht de Witte Donderdag viering mee waarin mgr. vd Hende voor zal gaan. Aansluitend lopen we het Maartensgat in dordrecht waar The Passion plaats vindt. Aanmelden voor deze bus kunt u doen door een mail te sturen naar diaken Ronald van Berkel (r.vanberkel@hnpz.nl). Meld uw naam, mobiele telefoonnummer en het emailadres. Doe dit snel want Vol=Vol. Zie ook Gratis naar The Passion

Za 20

't Schuurtje van Vincentius

9-15.00 Plesmanstraat 7-8

Er is een groot aanbod van huishoudelijke artikelen, boeken, cd's en dvd's, meubels, lampen, klokken, (kinder) kleding, speelgoed en audio- apparatuur te koop in 't Schuurtje'. De opbrengst van de verkopen komt ten goede aan het sociale werk van de Vincentiusvereniging in Zoetermeer. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen

   

Paaskleuterviering

17.00 Wijngaard

Op paaszaterdag is er een speciale oecumenische kleuterviering in de Wijngaard voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Alle groepen 1,2 en 3 van de basisschool zijn welkom met vriendjes, papa's, mama's, opa's en oma's. We kijken en luisteren naar Vogel Pip, die het verhaal van het nieuwe leven van Jezus vertelt. We maken een nestje voor Pip en daar hebben we zachte dingen voor nodig zoals lapjes, veertjes of een beetje stro. En we gaan zelf ook een nestje knutselen. Dus neem wat zachte spulletjes mee en knutsel mee! Natuurlijk zingen we ook vrolijke liedjes want we zijn blij!

Zo 21

Paaseieren zoeken

ca 12 uur Nicolaaskerk

In de Nicolaaskerk worden na afloop van de viering chocolade eieren uitgedeeld en kunnen traditie getrouw de kleintjes paaseieren zoeken in de tuin van de Nicolaaskerk.Maar ook in de andere kerken kunt u na afloop van de viering ook weer een gezellig samenzijn vieren met koffie, thee, limonade en lekkers.

Do 25

YouCat-Avond voor alle leeftijden

20-21.45 De Kapelaan

Mensen zoeken naar antwoorden op levensvragen. In de ervaringen van het joodse volk (Oude Testament) en in de persoon van Jezus Christus (Nieuwe Testament) vinden we betrouwbare antwoorden. Deze zijn verder uitgebouwd in de Geloofsbelijdenis. Op deze avond lezen en bespreken we met elkaar passages over het thema: "Het CREDO als een waardevolle richtingaanwijzer". Iedereen is van harte welkom. Pastor Van Vliet begeleidt de avond. Aanmelden graag via geloofscentrum@hnpz.nl

           

 

MEI 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
Zo 5

Ouderenviering

  Tabor

Voorganger is Peter van Rooijen met medewerking van het koor Cantabor. Iedereen is van harte welkom in deze Woord Gebed & Communie Viering. Daarna is er een gezellig samen zijn voor de Ouderen met een hapje en een drankje.

vrij-zo 24-26

Kloosterweekend

  Abdij Koningshoeven

Het eerder geplande kloosterweekend van 10-12 mei is verplaatst naar dit weekend van de 24e. Er zijn nog plaatsen. De groep wordt begeleid door Ella Feijen en Thea Epskamp. Kosten €100,-- per persoon - Maximale groepsgrootte is 12 personen. Aanmelden graag via het parochiebureau info@hnpz.nl

           

 

JUNI 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
za 1

Vrijwilligersfeest

 14-16.30 De Kapelaan

Graag nodigen wij uit: Alle medewerkers en vrijwilligers werkzaam in en rond het Parochiebureau, ook mensen achter de schermen zoals de vrijwilligers die NN verzorgen of aandeel leveren in de website; wachttelefoon; Groengroep; alle Kosters en acolieten van alle vicariaten; Bloemengroepen van alle vicariaten; Koffiegroepen en Schoonmaakploegen, ook van alle vicariaten. En u weet, ook als u meerdere taken vervult en al present was vanuit een andere groep, bent u toch weer welkom. Aanmelden per email vrijwilligers@hnpz.nl of even bellen met het Parochiebureau. Wij zien uit naar uw komst.