Agenda Activiteiten parochie 2019

AUG 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
za   't Schuurtje van Vincentius  9-15 uur Plesmanstraat 7-8  "t schuurtje heeft een groot aanbod van tweedehands artikelen die in goede staat verkeren. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan mensen die dat hard nodig hebben. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. U bent van harte welkom
za 17 't Schuurtje van Vincentius  9-15 uur Plesmanstraat 7-8  "t schuurtje heeft een groot aanbod van tweedehands artikelen die in goede staat verkeren. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan mensen die dat hard nodig hebben. Bruikbare spullen, schone en hele kleding en oud papier kunt u brengen op de verkoopdag. Dat kan ook elke maandag van 13.00 tot 16.00. Spullen die te groot zijn om zelf te brengen kunnen worden opgehaald, afspreken kan op telefoon 06-344 590 02. In de gezellige koffiehoek is voor een klein bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. U bent van harte welkom
za/zo 17-18 Middenin Vakantieviering

zamiddag

zondagochtend

H.Nicolaaskerk Volgens de jonge traditie is er ook dit jaar een Vakantieviering in de Nicolaaskerk. Dit keer niet aan het begin van de zomervakantie, maar er middenin! Wie zin heeft om mee te doen, is van harte welkom. De repetitie zal zijn op zaterdag- middag 17 augustus, de viering op zondagochtend 18 augustus. Wat we gaan doen? Nu nog geen idee, maar het wordt vast weer gezellig en inspirerend! Er zijn geen kosten aan verbonden, zang-ervaring is niet nodig. Iedereen is welkom. Martijn van Eijk (Praise/Incanto) zit achter de piano, Willien van Wieringen (Incanto) dirigeert. Aanmelden via: vakantieviering2019@gmail.com. Je ontvangt dan tijdig alle informatie. (Het account met alle mailadressen wordt verwijderd op 19 augustus 2019)

SEP 2019  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
zo 8  Startviering

10.30

H.Nicolaaskerk Het thema van dit jaar is: Je losmaken om Jezus te volgen: Jezus vraagt zijn leerlingen om Hem boven alles lief te hebben. Dat betekent dat wij ons vaak van andere dingen los moeten maken die we eigenlijk wel fijn vinden. Ook zal in deze viering afscheid worden genomen van pastor Kees van Vliet.

ma 16

Informatieavond cursus Van Genesis tot Jezus

20-22  De Kapelaan

Het pastoraal team organiseert een cursus waar in 7 lessen opnieuw de Bijbel ontdekt wordt. Deze cursus leert je door de hele Bijbel heen de rode draad te zien hoe God verlangt om met de mens een verbond te sluiten om in relatie van liefde te leven. Deze cursus geeft een verdiepende inleiding die de verhalen tot leven brengt en het eigen geloof verdiept.

Kosten cursus: €17,50 (werkboek).

Cursustijdstippen: 20-22 uur

Cursusdata:

• 24 september
  • 1, 15 en 29 oktober
  • 12 en 26 november
  • 10 december

Aanmelden: geloofscentrum@hnpz.nl

Begeleiding: pastoor Jaap van der Bie, diaken Ronald van Berkel en pastoraal werker Ella Feijen in wisselende samenstelling met de vaste cursusleidster Jeanette Middendorp Paap – van der Horst.

Op 16 september is er een informatieavond, waar u meer informatie over de inhoud van de cursus krijgt.

ma 23  Bijbel-geloofgesprek  20-21.30  De Kapelaan

Avondgroep voor 20-30-40-50ers.

Als je samen met anderen een Bijbelverhaal leest en erover in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Begeleiding door pastoraal medewerker Ella Feijen.

di 24   Bijbel-geloofgesprek  10-11.30   De Kapelaan

Instroomgroep voor alle leeftijden.

woe 25   Bijbel-geloofgesprek  10-11.30   De Kapelaan

Instroomgroep voor alle leeftijden.

do 26 Bruggen bouwen - LHBT 20-21.30 De Kapelaan

Onder het motto 'bruggen bouwen' is er een speciale ontmoetingsavond met en voor LHBT'ers gepland om te praten over geloof.

Informatie : In Nederland is er veel aandacht voor de positie van gelovige LHBT'ers: mensen die (ook) houden van iemand van hetzelfde geslacht of transgender zijn. In het begin van dit jaar veroorzaakte de Nashville-verklaring veel rumoer, orthodoxe protestanten die op Bijbelse gronden homoseksualiteit afwijzen. De Nicolaasparochie heeft hier afwijzend op gereageerd. Dat geldt ook voor kerken binnen de Protestantse Gemeente Zoetermeer. Op deze ontmoetingsavond willen we met elkaar kennismaken en samen bekijken of er belangstelling is voor bijeenkomsten rond geloof en LHBT. De avond staat open voor iedereen die zich rekent tot een van de (christelijke ) gemeenschappen en zich herkent in LHBT.

Begeleiding: Pastor Jaap van der Bie en Wendy Muller

Aanmelden graag ivm koffie/thee: geloofscentrum@hnpz.nl