De zeven sacramenten

Onze dagen zijn meestal gewone dagen. Maar soms gebeurt er iets bijzonders De geboorte van een baby, het slagen voor een examen, de dag van je huwelijk, ernstig ziekte. Christenen geloven dat God met ons mensen wil meetrekken en ons in de sacramenten zijn liefde, zijn kracht, zijn genade wil schenken. Je kunt sacramenten daarom ontmoetingen van God met mensen noemen. Met name op scharniermomenten van ons leven wil God ons nabij zijn.

Voor de Katholieke Kerk komen deze scharniermomenten uit in de zeven sacramenten:

Door de sacramenten krijgt het gewone leven reliëf en diepte. We ontvangen kracht van God en we hopen zo in staat te zijn om de vreugde van het evangelie door te kunnen geven aan de mensen, die we op onze levensweg mogen ontmoeten. Zo bouwen we mee aan een vitale kerk en aan een goede samenleving.