Gemengd koor Cantemus Domino

Rouw- en Trouwkoor

Het rouw- en trouwkoor Cantemus Domino verzorgt de muzikale invulling tijdens scharniermomenten in een mensenleven, te weten een huwelijk of uitvaart. Deze diensten vinden in alle kerken van de parochie plaats. Op verzoek kan ook bij een uitvaart in de aula van het crematorium de Meerbloemhof in Zoetermeer worden gezongen.

BIj de dienst wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de familie, in overleg met de voorganger en voor zover toepasbaar in de Liturgie.

Zo zingt het koor uit een breed repertoire eenstemmig of meerstemmig Nederlands, gregoriaans, gezangen in het Latijn maar ook in diverse andere talen waaronder het Engels, Frans, Duits en Papiaments.

De dirigente van het koor is Louise Hillen, professioneel kerkmusicus en afgestudeerd aan de Conservatoria van Enschede en Amsterdam en zij verzorgt de wekelijkse repetities, die op maandagmiddag plaatsvinden.

Optredens

De huwelijksvieringen zijn vaak ruim van te voren bekend, maar het optreden bij een uitvaart vanzelfsprekend pas in korter dan een week. Er wordt dus een beroep gedaan op de flexibiliteit van de koorleden. In principe wordt er geprobeerd een zo groot mogelijk koor te formeren bij iedere uitvaart. Ter indicatie: in 2014 zijn er 48 kerkelijke uitvaarten geweest en 6 huwelijken.

Passie Cantate

Cantemus Domino heeft in de afgelopen jaren ook meegewerkt aan het project Passie Cantate dat jaarlijks plaatsvindt op Palmzondag in de H. Nicolaaskerk. Zie ook Palmzondag Passiecantate

Waar is de repetitie?

Tabor

Wanneer wordt er gerepeteerd?

Iedere maandagmiddag van 13.15 – 15.15 uur

Wie is de dirigent?

Mw.  L. Hillen (Louise), zij is tevens organist.

Wie zitten er in het bestuur?

• Voorzitter: Korine Cheizoo
  • Secretaris: Elly Boots
  • Penningmeester: Rob Groeneveld
  • Muziekbibliothecaris: Lia Fokke,

Wat kost het?

Het lidmaatschap is gratis.

Hoe kan ik me aanmelden?

Willt u meer informatie, een keertje komen kijken of aanmelden, stuurt u dan een berichtje aan het koor: koorcantemusdomino@gmail.com.

foto Cantemus.jpg