Pianist Dennis Koot verlaat Incanto na 14 jaar

Afscheidsviering 2 juli 2017 in de Nicolaaskerk

Zondag 2 juli 2017 neemt Dennis Koot in de viering van 10.30 uur in de H.Nicolaaskerk afscheid van middenkoor Incanto. Dennis is 33 jaar actief geweest in de Nicolaasparochie: vanaf 1984 als toetsenist bij jongerenkoor Mi Segua en per 2003 achter de piano bij Incanto. Ook speelt hij al jaren tijdens Kaarsjesavond in de Nicolaaskerk op het Johannes-orgel om koren en de samenzang te begeleiden. Al die tijd heeft hij samengewerkt met dirigent Willien van Wieringen.

Dennis was 13 jaar toen hij organist werd bij Mi Segua, het jongerenkoor dat geregeld zong in de Nicolaaskerk. In 2003 heeft hij samen met anderen Incanto opgericht, een koor met leden tussen de 25 en 55 jaar. Met beide koren deed Dennis Koot mee aan korenfestivals, waar geregeld prijzen in de wacht werden gesleept. Zowel voor Mi Segua als voor Incanto schreef hij met de andere leden van het compositiecollectief liturgische liederen. Deze vielen geregeld in de prijzen op korenfestivals en vinden inmiddels hun weg naar koren in heel Nederland.

Nu, na 33 jaar, verlaat Dennis de Zoetermeerse Nicolaasparochie en gaat hij verder als dirigent van jongerenkoor Willibrordus in Bodegraven. Martijn van Eijk zal hem opvolgen bij Incanto. Martijn is tevens pianist van jongerenkoor Praise.

Zondag 2 juli begint de viering, i.v.m. het zomerrooster, om 10.30 uur. Pastor Kees van Vliet zal voorgaan en Incanto verzorgt natuurlijk de muzikale ondersteuning.

Dennis Koot wordt hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet en het parochiebestuur en pastoraal team wensen hem veel succes.

Martijn van Eijk en Dennis Koot.png

Martijn van Eijk (links) en