Dierenzegening op de dag van Franciscus

Kom en laat op de sterfdag van de heilige Franciscus, Werelddierendag 4 oktober, je huisdier zegenen. Deze katholieke gewoonte is voor veel mensen een fijne manier om het huisdier te bedanken voor zijn trouw en zijn gezelschap. Iedereen kan met zijn of haar huisdier voor de zegening terecht op:

• zaterdag 3 oktober om 11.00 uur in het WZH Oosterheem, tijdens de viering.
  • zondag 4 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur in de Taborkerk (Noordhove)

Tijdens de viering voor de bewoners van het WZH-Oosterheem, Florence Nightingalelaan 92, wordt een korte plechtigheid gehouden met huisdieren en hun baasjes. Wijkbewoners met hun dieren zijn hierbij van harte welkom. In de Taborkerk kan iedereen binnenlopen, die daar behoefte aan heeft.

Alle dieren zijn broeders en zusters

Werelddierendag en de sterfdag van de H. Franciscus hangen samen, want Franciscus was een man die heel veel ophad met de flora en de fauna om hem heen. Men zei zelfs dat hij met dieren kon praten.... In 1930 is voor het eerst dierendag op 4 oktober gevierd, omdat Franciscus bekend staat om zijn diep respect voor alle leven, in het bijzonder dat van dieren. Zijn boodschap is liefde: liefde voor de schepper, voor de mens en voor dieren en planten. Hij noemt alle levende wezens zijn broeders en zusters.

Franciscus

Franciscus is de uitvinder van de kerststal, de gesprekspartner van een agressieve wolf en de voorvechter van het armoede-ideaal. De huidige paus heeft niet voor niets zijn naam aangenomen. De heilige Frans is hoofdpatroon van Italië en patroon van de Minderbroeders. Daarnaast ook beschermer van het milieu en alle dieren.

Dierenzegening.JPG