Wereldjongerendagen

Internationale ontmoeting miljoenen jongeren

In 2011 gingen bijna twee miljoen jongeren (waarvan 1200 Nederlandse en vijftien uit Zoetermeer) naar Madrid - om elkaar te ontmoeten - om de kerk te ontmoeten - om God te ontmoeten. In 2013 gingen 6 jongeren uit Zoetermeer naar Rio de Janeiro (Brazilië) en Suriname.

In 2016 wordt de bestemming Polen. Er worden nu al plannen gemaakt om daar naar toe te gaan met enkele jongeren binnen de parochie. Er wordt hard gespaard om de reis te bekostigen en een deel zal worden gefinancierd uit het organiseren van sponsoractiviteiten.

Ben je te jong om mee te gaan?

Er komen ook WJD-junior activiteiten. Volg de berichtgeving via deze site of informeer bij pastor Burgering.

Startsein WJD 2016

Op palmzondag 29 maart jl. startte de campagne WereldJongerendagen 2016 met een bijeenkomst in de Antoniuskerk te Dordrecht. Na de eucharistieviering met bisschop van den Hende was er een lunch en een middagprogramma met informatie over de route naar Krakow (Polen) 2016. Informatie en folders liggen er inmiddels in de Jongerenruimte van het Parochieel Centrum.

In Zoetermeer zal vanaf september weer een WJD-junior gaan draaien waarvoor je je nu al op kunt geven bij pastor Walther Burgering.

WJD2016.png