Misdienaar worden?

Iedereen die zijn eerste heilige communie heeft gedaan, kan misdienaar worden, zowel jongens als meisjes. Misdienaars helpen de pastores in de viering met het klaarmaken van de altaartafel, met de wierook en met de kaarsen bij het lezen van het heilig evangelie.

Twee keer per jaar is er een misdienaarsmiddag voor alle misdienaars uit de hele parochie met vorming en leuke activiteiten. De misdienaarsgroepen zijn per vicariaat georganiseerd. Interesse? Neem contact op met een van de begeleiders.

Doortocht
Fred Geldof  fcgeldof@Hotmail.com
Genesareth
Nico Andriessen  j.n.andriessen@ziggo.nl
Nicolaaskerk
Bas Albers  bwpalbers@gmail.com
Tabor
Elly van Rooijen ellyvanrooijen@gmail.com
Wijngaard
vacature  contactpersoon Wijngaard
2014 Misdienaars.jpg

Wat is er leuk aan het dienen van een mis?

Een misdienaar aan het woord..

"Het zag er altijd indrukwekkend uit. Ik wilde ook graag zo'n toog aan en de pastor helpen. Het is toch een soort roeping. Ik wou misdienaar worden omdat ik heel veel met de kerk heb. Ik vind het leuk om met het kruis te lopen, de wierook en de kaarsen aan te steken en te bellen. De eerste keer was wel heel spannend.

Ik vind het vanzelfsprekend om de mis te dienen en doe het graag. Ik zit ook in het koor en ik wilde nog meer doen. Ik vind het leuk iets te doen tijdens de viering. Ik vindt het leuk om in de kerk te helpen en het is altijd heel gezellig met elkaar."