40jr.jpegDoortocht en Doortochtkoor viert
40 jarig jubileum

Persbericht

De Doortocht viert op zondag 13 december 2015 haar 40 jarig jubileum samen met het Doortochtkoor dat dan ook 40 jaar bestaat. Pastor Flohr gaat voor in een bijzondere jubileumviering om 10.30 uur en van 13.00 uur tot ca. 15.00 uur is er een feestelijke middag gepland.

Een terugblikHetty Randshuizen.png

De Doortocht was de tweede katholieke kerk, naast de H.Nicolaaskerk, die in Zoetermeer gebouwd werd en in 1975 in gebruik werd genomen. Onder ingewijden kreeg zij de bijnaam "de tempel van het noorden", maar de kerk stond wel midden in de polder!

Hetty Randshuizen, gebedsleider van de Doortocht en al 40 jaar betrokken bij de vele activiteiten die de Doortocht heeft gekend, was er toen net komen wonen en bezocht vanaf het eerst uur deze kleinere kerk. "In die tijd waren er grote aantallen kinderen en ouders in de kerk op zondag. Het was vol en gezellig om samen te vieren. Toen was de gemiddelde leeftijd van de Zoetermeerder 27 jaar en 82% van hen was jonger dan 45 jaar! Dat is nu wel anders. Ouders kwamen toen uit alle windstreken en er heerste een enorme pioniersgeest.

Zelfreddende gemeenschap

Kenmerkend voor de Doortocht, is dat zij een zelfreddende, maar ook een intieme gemeenschap is; er is zorg en aandacht voor elkaar en de mensen komen heel trouw. In het begin waren de lekenvieringen minder populair dan de eucharistievieringen. Mensen moesten wennen aan gebedsleiders, maar de vieringen met gebedsleiders mogen zich nu verheugen in groeiende populariteit en zijn ondersteunend voor heel de parochie en het pastoraal team."

Op de koperen plaat op de eerste steen, links van de ingang van de kerkzaal , staat gegraveerd : "Want wij hebben hier geen blijvende stad, maar zijn op zoek naar de stad van de toekomst". En die spreuk geeft misschien wel het beste weer waar de Doortocht de afgelopen 40 jaar in Zoetermeer voor heeft gestaan: pionieren en verder kijken.

Zie ook voor een actueel overzicht: Vieringen

Voor meer informatie over de Doortocht: Doortocht