Genesareth viert 25 jarig jubileum

Persbericht

De Genesarethkerk viert op 8 november 2015 haar 25 jarig jubileum met diverse activiteiten en feestelijke vieringen aan het begin en aan het eind van de jubileummaand november.

Een terugblik

In 1969 verrezen de eerste huizen in de wijk Meerzicht. Al snel werden er op zondag vieringen gehouden in de gymzaal van een school. Begin 1970 werd gebruik gemaakt van een 'aanloopcentrum' waar diverse kerken gebruik van maakten. Na de bouw van het Wijkcentrum Meerzicht werd door de parochie een bovenzaal gehuurd, waar vieringen plaats vonden.

Eind jaren '80 groeide de roep op een eigen kerkgebouw en op 1 november 1990 werd de huidige Genesareth geconsacreerd door de toenmalige Bisschop van Rotterdam, Mgr. R.Ph. Bar. Hij werd geassisteerd door pastoor Schoenmakers, toenmalige moderator van onze parochie, en de deken van het dekenaat Vlietstreek, pastor De Graaf.

Jubileumprogramma

Op zondag 8 november is er om 10.30 uur een feestelijke openingsviering om stil te staan en dankbaar te zijn bij '25 jaar Genesareth'. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Genesarethkoor, dat sinds kort een nieuwe dirigente heeft: Marga van der Tol. Ook treedt de Indonesische Dans Yok Dansa Angklung groep op.

Verder zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in november en op zondag 29 november worden de festiviteiten afgesloten met om 10.30 uur een feestelijke eucharistieviering m.m.v. Trio Magnifique en de Cantorij.  Zie voor een actueel overzicht: Vieringen

Foto's Jubileum Genesareth

November 2015

Een impressie van de festiviteiten.