Nalaten..

Geef iets door aan volgende generaties

Hoe waardevol is de kerk voor u?

Vindt u het belangrijk dat ook uw kinderen en kleinkinderen kennis kunnen blijven maken met de kerk en met het werk van de kerk? Wilt u bepaalde zaken, zoals u die van uw ouders heeft gekregen, ook doorgeven aan de volgende generatie?

Stilstaan bij 'het einde' is voor veel mensen moeilijk en een emotioneel gebeuren. Maar toch is het goed om even na te denken over deze laatste fase in uw leven. Wat wilt u, naast uw materiële bezittingen, nalaten aan de volgende generatie? Het kan een hoop onzekerheid en onrust bij uw nabestaanden wegnemen, als u zelf uw laatste wil heeft vastgelegd in bijvoorbeeld een testament.

Uw parochie is een goed doel

Wij vinden het heel bijzonder als mensen hun betrokkenheid bij onze parochie laten blijken uit hun testament. Het betekent immers dat zij de parochie tijdens hun leven ook belangrijk hebben gevonden. Zij voelden zich nauw betrokken bij de pastorale zorg, hebben mooie momenten beleefd in de kerk of hechtten aan bepaalde waarden van de kerk, die zij ook willen doorgeven aan toekomstige generaties.

Onze parochie heeft al enkele malen in het verleden de vruchten mogen plukken van legaten en nalatenschappen. Daardoor konden gebouwen worden onderhouden, konden er altaar benodigdheden worden gerestaureerd en werd mede de bouw gerealiseerd van een nieuw Parochieel Centrum. In alle eerbied willen wij u daarom ook attenderen op uw parochie als goed doel, dat u kunt opnemen in uw testament. Dit kan door ons op te nemen in uw testament in de vorm van een legaat of door een erfstelling. Wilt u meer weten of legaten en erfstelling? Vraag dan onze folder Nalaten aan of download hem hier.

Als ANBI-instelling hoeven wij ook geen successierechten te betalen. Zie voor meer informatie op ANBI status.

Alvast dank voor uw overweging.

Meer weten over

legaten en erfstelling?

Download hier onze folder Nalaten.pdf.

Voorkant folder Nalaten.png

U kunt hem ook aanvragen

Aanvraagformulier