Agenda Activiteiten parochie 2017 - 2018


 

  DECEMBER 2017  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
woe 13 Koffietent 10.00 Bus 63, Busken Huethove 63 In Buytenwegh is Bus 63 open. Met koffie, thee en pastoraal spreekuur. Meer informatie op www.halte2717.nl.
      10.15  Perron 28, Maasstroom 28 De Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem is open voor ontmoeting en gesprek. Pastor Walther Burgering heeft het dit keer over Wintergedichten. Iedereen welkom, koffie en thee gratis.
za 16 Rommelmarkt 't Schuurtje 9-15.00 Plesmanstraat 7-8 't Schuurtje verkoopt een groot aanbod aan huishoudelijke artikelen, boeken, Cd’s en Dvd’s, meubels, lampen, klokken, (kinder)kleding, speelgoed en audio-apparatuur. De opbrengst komt ten goede aan het sociale werk van de Vincentiusvereniging in Zoetermeer. In de gezellige koffiehoek is voor een gering bedrag een kopje koffie, thee of soep te verkrijgen. Van harte welkom! Klik voor het werk van Vincentius hier.
    Kerstconcert 19.30 Genesareth Kerstconcert met samenzang door het Genesarethkoor o.l.v. Marga van der Tol. Toegangskaarten € 4.00, incl. drankje. Kaarten verkrijgbaar op zondag na de viering in de Genesarethkerk.
    Kerstmusical 19.30 Wijngaard De Rokkertjes spelen dit jaar de kerstmusical De Sterrenkijker. Samen met een viermans begeleidingsband spelen en zingen zij een moderne versie van het kerstverhaal in een fraai decor met professioneel licht en geluid. Jong en oud is welkom. Kaartjes kosten 2,50 en zijn aan de zaal verkrijgbaar of via rokkertjes@gmail.com
zo 17 verjaardag pastoor Van der Bie 12.00 De Kapelaan, Nicolaasplein 2

Pastoor Jaap van der Bie is jarig en wordt 66 jaar. Hij wil dit graag met de parochianen vieren in De Kapelaan, Iedereen is welkom na de eucharistieviering in de H.Nicolaaskerk van 11.00 uur. 

    Kerstmusical 14.30 Wijngaard

De Rokkertjes spelen dit jaar de kerstmusical De Sterrenkijker. Samen met een viermans begeleidingsband spelen en zingen zij een moderne versie van het kerstverhaal in een fraai decor met professioneel licht en geluid. Jong en oud is welkom. Kaartjes kosten 2,50 en zijn aan de zaal verkrijgbaar of via rokkertjes@gmail.com

Ma 18 Kerst met Incanto 20-22.00 Wijngaard

Het middenkoor Incanto organiseert een avond om al in de sfeer van Kerstmis te komen. Toegang is gratis, iedereen is welkom en er mag meegezongen worden. Deze muzikale avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

woe 20 Kerstviering Vincentius 10.00 Nicolaaskerk / De Kapelaan

Traditiegetrouw organiseert Vincentius een kerstviering. Deze wordt in het bijzonder gehouden voor de oudere parochianen, maar uiteraard is iedereen welkom. Na afloop is er in "De Kapelaan" een gezellig samenzijn met koffie of thee, kerstbrood en 'n broodje. Gaarne opgeven vóór 19 december i.v.m. de inkopen. U kunt dit doen bij Joke van Egmond op tel 079-3163194. Voor vervoer en verdere informatie kunt u ook met haar contact opnemen.

    Koffietent 10.00 Bus 63, Busken Huethove 63 In Buytenwegh is Bus 63 open. Met koffie, thee en pastoraal spreekuur. Meer informatie op www.halte2717.nl.
      10.15 Perron 28, Maasstroom 28 De Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem is open voor ontmoeting en gesprek. Vandaag gaan we kerststukjes maken. Iedereen welkom, koffie en thee gratis.
vrij 22

Kerstconcert

20.00 Wijngaard De koren Chara en Aliqando geven gezamenlijk een kerstconcert in de Wijngaard. Samen en afzonderlijk wordt er gezongen. Na afloop is er een hapje en drankje. Entree is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd voor een goed doel. Iedereen welkom. Kerk is open vanaf 19.30 uur.
zo 24

Verkoop religieuze artikelen

12.00 H.Nicolaaskerk Na afloop van de viering is er achterin de kerk verkoop van religieuze artikelen. Nu ook diverse Advents- en KERSTartikelen. Daarnaast zijn sieraden en rozenkransen, Jezus-armbandjes, verscheidene Maria- en heiligen-beeldjes verkrijgbaar. Verschillende kinderbijbels en materiaal voor geloofsopvoeding zijn ter inzage aanwezig. Iedere twee weken is er verkoop van religieuze artikelen achterin de Nicolaaskerk. Kijk voor het overzicht op de flyers achterin de kerken. Er worden nog vrijwilligers gezocht. Interesse? Informeert u even pastoor Van der Bie via het parochiebureau.
   

Kerstconcert

15.00 Doortocht So this is christmas... Zing mee bij het kerstconcert in de Doortocht samen met sopraan Lisa Korthals Altes. Lisa zingt her Ave Maria, Amazing Grace en nog veel meer. Georganiseerd voor het goede doel de Stichting Biezonder.
ma 25 Kerstbrunch 12.30-15.00 Kooktheater, WZH Oosterheem, Florence Nighingalelaan 92 Ook dit jaar weer organiseert het Nicolaasproject Oosterheem in samenwerking met Perron 28 de Kerstbrunch op 1e Kerstdag, 25 december. Aanmelden voor de gratis brunch kan tot zaterdag 23 december 12.00 uur via nicolaasproject@hnpz.nl. Zie ook Kerst 2017
    Kerst Inn 16-21.00 't Centrum, Frans Halsstraat 1 Jaarlijkse Kerst Inn. Kom binnen, drink en eet wat met elkaar. Ontmoet speel en zing. Voor jong en oud, gratis toegang. Zie ook Kerst Inn 2017
           

 

  JANUARI 2018  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
 NNB   Start Vormselproject divers divers

Komend jaar hopen we weer 20-25 jongeren van groep 8 (en ouder) toe te leiden naar het H. Vormsel. Vicaris Tjeerd Visser zal op 26 mei 2018 ‘s avonds naar Zoetermeer komen om aan hen het H. Vormsel toe te dienen. In januari 2018 begint de voorbereiding. Opgave dient zo spoedig mogelijk te gebeuren. Dan kunnen de groepen worden ingedeeld. Dit kan door te mailen naar vormsel@hnpz.nl. Meer informatie bij pastor Ella Feijen, E: e.feijen@hnpz.nl  Zie ook Vormsel voor meer informatie.

 NNB   Start Eerste Heilige Communie project  Divers  Divers Ouders die hun kind(eren) willen aanmelden voor de Eerste Heilige Communie kunnen dit doen bij het parochiebureau of via info@hnpz.nl Dit geldt voor kinderen in groep 4 of 5, of 7 jaar. In iedere kerk start bij voldoende deelname in januari de voorbereidingen. Ook wanneer het kind nog niet gedoopt is, maar waarvan een van de ouders wel katholiek is, kan het worden aangemeld. Voor meer informatie kijk ook bij EHC
za 6

Afscheidsviering Pastor Burgering

19.00 H.Nicolaaskerk / De Kapelaan

Pastor-diaken Walther Burgering vertrekt met ingang van 1 april a.s.. Op zaterdagavond 6 januari is zijn afscheidsviering, waarna u persoonlijk afscheid kunt nemen in "De Kapelaan". Zie ook de brief (PDF) van het Bisdom Rotterdam, die 26 november jl. is voorgelezen in de kerken en de mededeling in de nieuwe NicolaasNu van december.

zo 7

Informatiebijeenkomst Kloosterweekend voor jonge mensen

12.00 De Kapelaan, jongerenruimte

Voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar wordt een kloosterweekend georganiseerd van 9 t/m 11 maart 2018 in Casella. Speciaal voor jonge mensen, die op zoek zijn naar stilte en ontmoeting. Op 7 januari a.s. is er een informatiebijeenkomst. geinteresseerd? Nieuwsgierig? Kom langs met je vragen! Pastor Ella Feijen begeleidt het weekend en verzorgt enkele workshops voor verdieping.

woe 10

Liefdevol aanwezig bij dementie (voor mantelzorgers en familie)

14.00 De Kapelaan, Nicolaasplein 2

In twee bijeenkomsten 'Liefdevolle aanwezigheid bij dementie" gaan pastoor Jaap van der Bie en Wietke van Overbeek in op de zorg die mensen hebben voor mensen met dementie. Een avond speciaal voor mantelzorgers en familie van mensen met dementie. Graag vooraf aanmelden via het parochiebureau of via info@hnpz.nl De bijeenkomsten zijn op 10 en 24 januari a.s. Iedereen is welkom.

za 20

Start Actie Kerkbalans

t/m 3 febr gehele parochie

'Geef voor je kerk' is het thema van de Actie Kerkbalans 2018. In de periode 20 januari t/m 3 februari kunnen parochianen weer een enveloppe in de bus verwachten met het verzoek hun kerk te steunen. Tijdens de Actie Kerkbalans wordt aandacht gevraagd voor de eigen parochie, die zelfstandig met giften moet blijven draaien. Ook de salarissen van de pastores, het onderhoud van de kerken worden betaald uit giften van parochianen en de reguliere collecten opbrengsten.  Maar natuurlijk kan het hele jaar de parochie gesteund worden. Zie ook Kerkbijdrage

woe 24

Bijbel geloofsgesprekken voor alle leeftijden

10-11.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2

Als je samen een bijbelverhaal leest en erover met elkaar in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Wees welkom om aan te schuiven bij 1 of meerdere van de vijf bijbel-geloofsgesprekken voor alle leeftijden. De volgende gesprekken staan gepland op: 24/1, 21/2, 21/3, 18/4 en 31/5. U kunt zich opgeven bij het parochiebureau via info@hnpz.nl. pastor Ella Feijen is als begeleider bij de gesprekken.

   

Bijbel geloofsgesprekken voor 30- en 40-ers

20-21.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2

Als je samen een bijbelverhaal leest en erover met elkaar in gesprek gaat, dan klinkt ons eigen leven hierin mee. Wees welkom om aan te schuiven bij 1 of meerdere van de vijf bijbel-geloofsgesprekken speciaal voor 30-ers en 40-ers. De volgende gesprekken staan gepland op: 24/1, 20/2, 21/3, 16/4 en 31/5. U kunt zich opgeven bij het parochiebureau via info@hnpz.nl. pastor Ella Feijen is als begeleider bij de gesprekken.