Agenda Activiteiten parochie 2017 - 2018


 

OKTOBER  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
zo 1 Ouderenviering   Tabor Na afloop is er een hapje en drankje en entertainment. Coordinatie pastor Feijen. Zie ook het overzicht Vieringen.
    Verkoop religieuze art. 12.00 Nicolaaskerk Achterin de kerk worden rozenkransen, kinderbijbels etc verkocht. Coördinatie pastor Burgering.
    Bijbelgroep Jong volwassenen 13.00 De Kapelaan De bijbelgroep Jong Volwassenen bespreekt het boek Handelingen van de apostelen in de jongerenruimte van de Kapelaan O.l.v. Pastor Burgering komen hoofdstuk 3 en 4 aan de orde. De jonge Kerk ontstaat.. Wat kunnen wij hiervan leren?
di 3 Dierenzegening 11.00 WZH, Florence Nightingalelaan 92 Tijdens de viering van 11.00 uur vindt ook een dierenzegening plaats. Bewoners, familieleden en wijkbewoners Oosterheem zijn van harte welkom met hun huisdieren. Zie ook Dierenzegening
woe 4 Dierenzegening 17-18.00 Tabor Aan het eind van de middag is de Taborkerk open voor een ieder die zijn huisdier wil laten zegenen. Zie ook Dierenzegening
    Koffietent 10.15 Perron 28, Maasstroom 28 Koffie/thee en dit keer uitleg van pastor Burgering over Dierenzegening in combinatie met het feest van H. Franciscus.
    Koffietent 10.00 Bus 63, Busken Huethove 63 Koffie, thee, pastoraal spreekuur, zie ook www.halte2717.nl
do 5 Ziekenzalving 10.00 Doortocht Tijdens de eucharistieviering in de Doortocht zal een gezamenlijke ziekenzalving plaatsvinden. Zie ook Gezamenlijke Ziekenzalving Doortocht voor aanmelding.
vrij 6 Bedevaart Banneux 6-10 okt Banneux Via het Banneux-comite van het Bisdom Rotterdam wordt er weer een 5-daagse Bedevaart georganiseerd onder medische begeleiding. Achter in de kerken ligt een folder.
          Aanmelding en informatie: www.banneux-comite-bisdom-rotterdam.nl. of via paula_opstal@hotmail.com
za 7 't Schuurtje Vincentius 9-15.00 Plesmanstraat 7-8 't Schuurtje van Vincentius is open en biedt veel mooie tweedehandsartikelen. De opbrengst gaat naar diaconale projecten en mensen in nood. Zie ook Vincentius
woe 11 Koffietent 10.15 Perron 28, Maasstroom 28 Koffie/thee en creatieve workshop o.l.v. Sharda.
    Koffietent 10.00 Bus 63, Busken Huethove 63 Koffie, thee, pastoraal spreekuur, zie ook www.halte2717.nl
    Christelijke Meditatie 19.30 De Kapelaan, NIcolaasplein 2 We mediteren met een kleine groep. Pastor Walther Burgering neemt ons mee van een visuele meditatie naar de stilte. Nieuwe leden van harte welkom. Kosten: € 9,00 voor 4 bijeenkomsten. Aanmelden: vooraf via w.burgering@hnpz.nl.
vrij 13 Lezing over Maria 19.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Miecke Speckens houdt een lezing over het Eeuwfeest van het zonnewonder, de boodschap die Maria in Fatima gaf en die nog steeds actueel is. zie ook Marialezing 100 jaar Fatima
za 14 Rommelmarkt 10-16.00 Genesareth In samenwerking met de Oase wordt deze Rommelmarkt georganiseerd. De opbrengst is  bestemd voor de Stichting Vialisa. In maart verwoeste een brand hun school in Bangladesh voor kansarme kinderen. De opbrengst is voor een nieuw pand. Heeft U goede en verkoopbare spullen, die u af wilt staan, of heeft u prijsjes voor de loterij, dan kunt u deze op vrijdag 9 oktober tussen 15.00 tot 20.00 uur bij de Genesareth inleveren.
zo 15 Verkoop religieuze art. 12.00 Nicolaaskerk Achterin de kerk worden rozenkransen, kinderbijbels etc verkocht. Coördinatie pastor Burgering.
woe 18 Koffietent 10.15 Perron 28 Maasstroom 28 Vandaag staat de Koffietent in het teken van Lucas. O.l.v. pastor W. Burgering horen we over deze schrijver van het evangelie én het boek van de handelingen van de apostelen. En natuurlijk is er een gezellig kopje koffie/thee.
    Koffietent 10.00 Bus 63, Busken Huethove 63 Koffie, thee, pastoraal spreekuur, zie ook www.halte2717.nl
do 19 Mariaviering Vincentius 10.00 Nicolaaskerk / De Kapelaan Traditiegetrouw organiseert de Vincentiusvereniging Zoetermeer in oktober een Mariaviering. Deze wordt in het bijzonder gehouden voor oudere parochianen, maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een kopje koffie of thee met wat lekkers in "De Kapelaan". Voor vervoer en informatie kunt u contact opnemen met J.van Egmond op tel 079-3163194 of 06 44078070
ma 23 Voorbereiding Jongerenviering 19.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2

Jongeren zijn welkom om de komende jongerenviering voor te bereiden in de jongerenruimte van ”De Kapelaan”. 

di 24 Zuid Amerikaanse Ontmoetingsmaaltijd 18-19.30 WZH, Florence Nightingalelaan 92 Gezellig en lekker eten met elkaar in Oosterheem? Dat kan! Verschillende koks verzorgen een heerlijke maaltijd. Voor € 5,00 (Zoetermeerpas € 3,50) ontmoet je gezellige mensen. Aanmelden vóór 24 oktober, 16 uur via nicolaasproject@hnpz.nl.
woe 25 Denktank Jeugd 20.00 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Denktank Jeugd komt bij elkaar voor nieuwe plannen met betrekking tot onze jongste deelnemers aan onze geloofsgemeenschap (basisschoolleeftijd). Meedenken? Je bent welkom!
zo 29 Herdenking Watertoren 15.00 Watertoren Rokkeveen We staan  stil bij de mensen die gestorven zijn. Op deze 
dag zullen we namen noemen van onze geliefden die ons 
dit jaar of in eerdere 
jaren ontvallen zijn. Voor meer informatie: Hans van der Bilt, E: hlvdbilt@ziggo.nl of Programma Gaandeweg (PDF).
           

 

  NOVEMBER  Tijdstip  Locatie  Bijzonderheden / activiteiten in de parochie
woe 1 Koffietent, Allerzielen & Allerheiligen 10.30 Perron 28, Maasstroom 28

Zoals ieder jaar herdenken wij onze dierbare overledenen. Op het feest van Allerheiligen (op 1 november) besteden we aandacht aan dit katholieke feest. We staan stil bij wat het verschil is tussen Allerheiligen en Allerzielen en bekijken de verschillende manieren van herdenken van overledenen die de laatste jaren zijn ontstaan. In de Koffietent stellen we ook elkaar de aparte vraag: hoe zou jij herdacht willen worden? Benieuwd naar de antwoorden? Iedereen welkom bij Perron 28.

di 7 Informatieavond Vormsel 19.30 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Ook komend jaar hopen we weer 20-25 jongeren van groep 8 (en ouder) te leiden naar het H. Vormsel. Bisschop van den Hende of één van zijn vicarissen zal in mei 2018 naar Zoetermeer komen om aan hen het H. Vormsel toe te dienen. In januari 2018 begint de voorbereiding. Tijden de informatieavond voor ouders en vormelingen kunnen jongeren worden aangemeld voor de voorbereiding. Dit kan ook door te mailen naar vormsel@hnpz.nl. Voor informatie kijk ook bij Vormsel
woe 22 Lezing 'Gelukkig ouder worden' 10.00 De Kapelaan, Nicolaasplein 2 Bewust omgaan met ouder worden vormt een spirituele tijd van groei en rijpheid. In een lezing gaat pastor Jaap van der Bie, geïnspireerd door de benedictijner monnik Anselm Grün, in op 'het ouder worden'. Zie ook het oecumenisch programma Gaandeweg (PDF).
Aanmelding via parochiebureau.
vrij 24 Kloosterweekend 24-26nov Abdij Beerne Heeswijk

Het kloosterweekend in november gaat naar het Norbertijnenklooster in Heeswijk Dinther. Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag volgen we het gebedsritme en de rust van het klooster. 

Kosten: overnachting en maaltijden totaal ca. € 110,00. 
Aanmelding vooraf is vereist via het parochiebureau. Meegaan gaat op volgorde van inschrijving. Zie ook Kloosterweekend